Antena 3 CNN Actualitate Inedit A adoptat o fetiță dintr-un orfelinat. Copila nu o privea niciodată în ochi și nu suporta să fie atinsă. Ce se întâmpla de fapt cu micuța

A adoptat o fetiță dintr-un orfelinat. Copila nu o privea niciodată în ochi și nu suporta să fie atinsă. Ce se întâmpla de fapt cu micuța

A adoptat o fetiță dintr-un orfelinat. Copila nu o privea niciodată în ochi și nu suporta să fie atinsă. Ce se întâmpla de fapt cu micuța
04 Oct 2016   •   14:35

Tina Traster și sotul erau foarte fericiți când au adoptat o fetiță dintr-un orfelinat din Siberia. Totuși, din momentul în care a văzut-o pentru prima oară pe Julia, Tina și-a dat seama că este ceva în neregulă cu ea.

Micuța Julia nu se uita niciodată în ochii părinților ei, nu îi plăcea să fie mângâiată și apropierea celor dragi o incomoda vizibil.

„Am adoptat-o pe Julia dintr-un orfelinat siberian în 2003. Nu mă privea niciodată în ochi, nu mă lăsa să o îmbrățișez și era tensionată de fiecare dată când încercam să mă apropii de ea. Nu avea nicio reacție când încercam să-i cânt. Fizic era lângă mine, dar mintea și sufletul îi erau în altă parte. Zile și luni întregi, am fost deprimată. Credeam că e ceva în neregulă cu mine, că nu sunt sunt făcută să fiu mama”, a povestit Tina pe blogul ei.

Pe măsură ce anii treceau, femeia și-a dat seama că fetița suferea de o tulburare psihică. În cele din urmă, medicii i-au pus diagnosticul crunt: RAD (reactive attachment disorder), un sindrom grav care nu îi permitea copilului să se atașeze de oamenii din jurul lui. Practic, micuța Julia o respingea pe mama ei adoptivă de teamă să nu fie respinsă la rândul ei.

Tina Traster a făcut tot posibilul să înțeleagă boala care o afecta de fiica ei, reușind în cele din urmă să stabilească o relație de atașament cu ea. „Mi-a permis să-i fiu mamă. Și nu uit niciodată ce luptă duce în interiorul ei”, a spus femeia pe blogul ei.

 

 

 

×
Subiecte în articol: adoptie
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close