A descoperit un pian vechi de peste 100 de ani și a încercat să-l acordeze. Pentru că avea clapele înțepenite, bărbatul le-a scos și mare i-a fost mirarea când a văzut peste ce a dat. „E o comoară!”

de A.M.P    |    21 Apr 2017   •   22:16
A descoperit un pian vechi de peste 100 de ani și a încercat să-l acordeze. Pentru că avea clapele înțepenite, bărbatul le-a scos și mare i-a fost mirarea când a văzut peste ce a dat. „E o comoară!” Foto: pixabay.com

O comoară care conținea sute de monede de aur datând din epoca victoriană a fost descoperită sub clapele unei pianine, scrie agerpres.ro.

Potrivit British Museum, instituția responsabilă pentru evaluarea comorii, descoperirea a fost făcută în noiembrie anul trecut, atunci când Martin Rickhouse (61 de ani) a fost chemat să acordeze o pianină cu o vechime de 110 de ani, oferită școlii secundare din Bishop's Castle (centrul Angliei). 

La verificare, clapele păreau un pic înțepenite, așa că Rickhouse a decis să le scoată, descoperind, spre marea sa mirare, șapte pachete din pânză, atent cusute, și o pungă din piele — în care se aflau peste 900 de monede de aur. 

Mass-media a estimat vineri valoarea acestei descoperiri la 300.000 — 500.000 de lire sterline (330.000 — 550.000 de euro).

Monedele, bătute între 1847 și 1915, alcătuiesc cea mai importantă comoară de acest tip descoperită vreodată în țară, potrivit British Museum. 

 

x close