Antena 3 CNN Actualitate Inedit A fost aruncată la orfelinat, după ce i-a murit mama! A schimbat iubiți bogați și a ajuns să își injecteze morfină. Coco Chanel, o viață complicată

A fost aruncată la orfelinat, după ce i-a murit mama! A schimbat iubiți bogați și a ajuns să își injecteze morfină. Coco Chanel, o viață complicată

Numele Chanel este cunoscut astăzi de întreaga lume, dar puțini știu că faima acestui nume a început cu o fetiță săracă lipită pământului, care și-a văzut mama între patru scânduri și care a fost aruncată la orfelinat de tatăl ei. Înainte de a face istorie, Coco Chanel a fost doar o biată Gabriela.

A fost aruncată la orfelinat, după ce i-a murit mama! A schimbat iubiți bogați și a ajuns să își injecteze morfină. Coco Chanel, o viață complicată
14 Ian 2020   •   16:34

Dar să începem cu ziua în care Gabrielle „Coco” Chanel se naște! Adică 19 august 1883, în Saumur, Maine-et-Loire, Franța. Apariția ei pe lume nu este deloc un eveniment fabulos ori cine știe ce motiv de entuziasm!

Tatăl ei, un vânzător ambulant de țesături, nici nu e căsătorit cu mama ei, o spălătoreasă. Încă nu l-a convins zestrea ei prea săracă, deși mai are o fiică cu ea, Julia, care are deja un an.

Părinții ei, Albert Chanel și Eugénie Jeanne Devolle, nici nu pun mare preț pe certificatul ei de naștere. Așa se face că pe document, numele ei a fost scris greșit - „Chasnel”. Mama ei s-ar simți prea rău ca să meargă să o înregistreze, iar tatăl ei „călătorește”.

Trece ceva timp și tatăl ei este convins de familia Eugeniei Devolte să o ia de nevastă. Convis cu bani, mai exact! Oamenii s-au spetit să strângă o zestre la care el să nu mai strâmbe din nas.

Mai apar copii. În total, cinci supraviețuiesc – doi băieți și trei fete, între care și Coco Chanel. Trăiesc toți într-o singură cameră, în Brive-la-Gaillarde.

Continuarea, pe A1 Premium.

 

×
Subiecte în articol: coco channel
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close