Antena 3 CNN Actualitate Inedit A fost diagnosticată cu schizofrenie la 17 ani. Apoi a început să deseneze. Familia ei, în stare de șoc când a văzut picturile - FOTO

A fost diagnosticată cu schizofrenie la 17 ani. Apoi a început să deseneze. Familia ei, în stare de șoc când a văzut picturile - FOTO

A fost diagnosticată cu schizofrenie la 17 ani. Apoi a început să deseneze. Familia ei, în stare de șoc când a văzut picturile - FOTO
Sursa foto: Foto: Instagram
30 Iun 2017   •   20:54

Kate, o artistă în vârstă de 18 ani diagnosticată cu schizofrenie, a creat o serie de ilustrații ispirate de maladia cu care se confruntă. Tânăra speră ca, în acest fel, să-i educe pe oameni cu privire la această boală și să reducă, pe cât posibil, ideile preconcepute legale de schizofrenie.

„Numele meu este Kate, am 18 ani și sunt o artistă cu schizofrenie. Am fost mereu atrasă de desen, dar nu am înțeles cu adevărat ce înseamnă asta până în momentul în care am început să mă confrunt cu boala asta. Nu-mi plac termenii „bolnavă mintal”. Îți induc ideea că sunt fundamental „stricată”.

Din nefericire, în momentul în care le povestesc oamenilor despre boala cu care mă lupt, ei mă reduc imediat la această maladie. Oamenii au în minte numai stereotipurile legate de boala asta. De aceea, încerc să fiu cât mai deschisă în această privință.

Da, am halucinații și aud voci, zgomote ciudate și, de multe ori, văd lucruri care nu există. În timpul halucinațiilor, văd insecte și depresia mă face câteodată să mă simt exact ca o insectă: mică și fără importanță. De aceea am început să desez tot mai multe insecte.

Boala cu care trăiesc este foarte grea și se manifestă în foarte multe feluri. (...) Spectrul simptomelor este variat și maladia se manifestă diferit la fiecare persoană în parte”, a explicat tânăra.

Mai multe imagini, în galeria foto de mai sus.

Sursă: Bored Panda

 

 

×
Subiecte în articol: boala schizofrenie desen
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close