Antena 3 CNN Actualitate Inedit A murit cel mai longeviv om din lume. Și-a divulgat secretul celor 123 de ani

A murit cel mai longeviv om din lume. Și-a divulgat secretul celor 123 de ani

A murit cel mai longeviv om din lume. Și-a divulgat secretul celor 123 de ani
16 Mai 2019   •   20:02

Appaz Iliev, un cioban rus care susținea că s-a născut în martie 1896, în timpul ulltimului țar rus, a murit la vârsta de 123 de ani.

Bărbatul, tată a opt copii din Republica Ingușetia, situată în apropiere de Georgia, susținea că s-a născut în timpul domniei ultimului țar rus. El a luptat în timpul Primului Război Mondial, a fost declarat prea bătrân să lupte în al Doilea Război Mondial și și-a petrecut restul vieții ca păstor. Cu toate acestea, certificatul său de naștere a fost pierdut, așa că vârsta sa reală nu a putut fi confirmată niciodată.

Iliev susține că secretul unei vieți lungi a fost reprezentat de programul de somn și de alimentația sănătoasă. El obișnuia sp doarmă 11 ore de somn pe noapte, culcându-se în fiecare seară la 19.00 și trezindu-se la 06.00 ca să aibă grijă de turmă. Mai mult, evita pe cât posibil să ia medicamente și să meargă la medic, deși la 121 de ani a fost nevoit să facă o operație de cataractă. Mânca doar legume proaspete din grădină și carne cumpărată de la vecinii săi din satul Guli, situat în Munții Caucaz și obișnuia să bea doar lapte proaspăt și apă de izvor, scrie stirileprotv.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close