Antena 3 CNN Actualitate Inedit A murit după ce a avut o criză de râs. Ce glumă i-a adus sfârşitul acestui personaj celebru

A murit după ce a avut o criză de râs. Ce glumă i-a adus sfârşitul acestui personaj celebru

A murit după ce a avut o criză de râs. Ce glumă i-a adus sfârşitul acestui personaj celebru
Sursa foto: sursa foto: historia.ro
15 Noi 2016   •   21:49

Chrysippus Soli a fost un filosof grec de origine din Soli. Acesta a devenit al treilea șef al școlii Cleanthes, murind în jurul anului 230 Î.Hr.

Chrysippus a fost al doilea fondator al stoicismului, excelând în logică, etică, fizică și în teoria cunoașterii. A creat un sistem original numindu-se “logica propozitiilor” pentru a înțelege mai bine funcționarea universului și a căutat un rol pentru libertatea personală în gândire și acțiune, scrie historia.ro.

Printre cele mai importante lucruri pe care filosoful le-a făcut în timpul vieții, acesta a inițiat succesul stoicismului ca una dintre mișcările filosofice cele mai influente în limba greacă și romană din lume. Din lucrările sale scrise niciuna nu a supraviețuit, cu excepția fragmentelor citate în lucrările anterioare precum Cicero, Seneca, Galen, Plutarh.  

Chrysippus a scris mult de tema logicii și a propozițiilor, creând un sistem de logică propozițională. Acesta a introdus interrelațiile dintre termenii “Socrate” și “om”, spunând “toti oamenii sunt muritori. Socrate este un om. Deci Socrate este muritor.”.

Filosoful a murit la vârsta de 73 de ani, existând două posibile cauze ale decesului. Prima posibilă cauză este datorată vinului nediluat, iar a doua posibilă cauză este din cauza că acesta se uita la un măgar ce mânca, înecându-se când a spus o glumă despre măgar. Este singurul om care se spune că ar fi murit din cauza propriei glume. 

×
Parteneri
Sute de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close