Antena 3 CNN Actualitate Inedit A stat 43 de ani într-un scaun cu rotile, din cauza unui diagnostic greșit

A stat 43 de ani într-un scaun cu rotile, din cauza unui diagnostic greșit

A stat 43 de ani într-un scaun cu rotile, din cauza unui diagnostic greșit
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
26 Sep 2016   •   13:07

Portughezul Rufino Borrego a petrecut 43 de ani într-un scaun cu rotile din cauza unui diagnostic medical pus greşit, înainte de a fi descoperită cauza reală a bolii sale, informează duminică publicaţia Jornal de Noticias preluată de AFP.

În timp ce medicii de la spitalul Santa Maria din Lisabona l-au diagnosticat cu distrofie musculară incurabilă la vârsta de 13 ani, un neurolog a corectat greşeala în 2010, descoperind că suferea de miastenie congenitală, relatează duminică agenţia franceză de presă.

Simpla administrare a unui medicament împotriva astmului, indicat în tratamentul acestei boli rare care provoacă slăbiciune musculară, i-a permis să-şi poată folosi din nou picioarele.

La 12 mai 2011, Rufino a putut să meargă pe picioare până la cafeneaua din apropierea casei sale din Alandroal (sud-estul ţării). "Am crezut că este un miracol", a declarat Manuel Melao, proprietarul localului Arco-Iris, citat de ziar.

În vârstă acum de 61 de ani, Rufino duce o viaţă normală şi trebuie să se supună la două şedinţe de fizioterapie pe an.

El asigură că nu are resentimente faţă de spitalul Santa Maria, având în vedere că boala sa era practic necunoscută lumii medicale, la momentul diagnosticului pus greşit la sfârşitul anilor 1960. "Nu vreau decât să profit de viaţă", a conchis Rufino Borrego.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: scaun cu rotile
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close