Antena 3 CNN Actualitate Inedit S-au îndrăgostit în urmă cu 5 ani și au murit amândoi, la câteva zile unul de celălalt. Ce a spus tânărul pe patul de moarte

S-au îndrăgostit în urmă cu 5 ani și au murit amândoi, la câteva zile unul de celălalt. Ce a spus tânărul pe patul de moarte

S-au îndrăgostit în urmă cu 5 ani și au murit amândoi, la câteva zile unul de celălalt. Ce a spus tânărul pe patul de moarte
Sursa foto: Foto: Youcaring/ Facebook
06 Oct 2016   •   16:56

Povestea a doi tineri din SUA, bolnavi de fibroză chistică, a impresionat întreaga lume. Cei doi tineri căsătoriți au murit la numai câteva zile unul de celălalt.
Katie Prager, 26 de ani, a murit joi la numai cinci zile după soțul ei, Dalton Prager (25 de ani). „Știu că Dalton o aștepta în cer cu brațele deschise”, a scris mama tinerei pe Facebook.

Cei doi s-au căsătorit în 2011, după ce s-au cunoscut și îndrăgostit pe Facebook. Tinerii au trăit în state separate și s-au întâlnit pentru prima oară în iulie, la cea de-a cincea aniversare a relației lor. Katie a trăit în Kentucky, în timp ce Dalton locuia în Missouri.

Doctorii i-au sfătuit pe cei doi să nu se întâlnească în persoană pentru că Dalton ar fi putut să o infecteze pe Katie. Ambii tineri au suferit un transplant de plămâni, însă intervenția nu a avut succes.

Dalton a încercat cu disperare în ultimele zile de viață să călătorească în Kentucky pentru a o vedea pe soția lui înainte să moară. Nu a fost însă posibil.

Fibroza chistica este o boala in care secretiile mucoase ale organismului au consistenta crescuta, sunt uscate si aderente. Acest mucus asemanator lipiciului se intareste si determina simptomatologie, afectand multe organe, in special plamanii si pancreasul.

Persoanele care au fibroza chistica pot avea probleme respiratorii si afectarea plamanilor. Pot avea probleme cu nutritia sau digestia, cresterea si dezvoltarea. Nu exista tratament curativ pentru fibroza chistica si boala se agraveaza in timp.

Durata medie de viata pentru oamenii cu fibroza chistica a crescut constant in ultimii 40 de ani. In medie, persoanele cu fibroza chistica traiesc pana la 30 de ani desi tratamente noi fac posibila prelungirea vietii pana in jur de 40 de ani.

Sursă: BBC News

 

×
Subiecte în articol: boala deces moarte
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close