x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Aceasta este singura mănăstire din România pe al cărei perete este pictat un extraterestru

de D.G.   •   14 Sep 2017   •   14:15
Aceasta este singura mănăstire din România pe al cărei perete este pictat un extraterestru 817
foto: Pixabay.com

Mânăstirea Tutana se afla la 6 km pe un drum lateral care pleacă din Baiculeşti, din şoseaua naţională Piteşti - Curtea de Argeş.

Conform vechilor scrieri, un nobil englez, Cvadock, încuraja cercetările unui arheolog german ce era preocupat de toponiniul TOTII-TUT-ANA, pe care îl căuta în toată lumea, scrie apropotv.ro.

De aici numele de Tutana şi legenda cu Ana lui Manole. Mânăstirea Tutana apare în secolul XIV, ea fiind cunoscută ca cea dintâi aşezare românească în tradiţia atonita ale cărei baze fuseseră puse pe vremea lui Vlaicu Vodă (1364 - 1377) de sihastrii români de la Mânăstirea Cotmeana, reveniţi de la Muntele Athos.

Sfânta Biserică este construită pe temelia unei biserici mai vechi, ctitorie a tatălui lui Mircea cel Bătrân. Pe o cărămidă din exteriorul lăcaşului de cult este desenat un personaj pe care sătenii îl consideră nepământean. Oamenii locului spun că desenul este făcut în urmă cu 400 de ani.

"Este, clar, un desen pe care nu l-a descifrat nimeni, un mister neelucidat”, a declarat Nicolae Moisescu, fost director al Muzeului din Curtea de Argeş. 

sursa foto: apropotv.ro

sati