Antena 3 Actualitate Inedit Acestea sunt aparatele care consumă curent și atunci când nu le folosești. Scoate-le din priză ca să plătești mai puțin!

Acestea sunt aparatele care consumă curent și atunci când nu le folosești. Scoate-le din priză ca să plătești mai puțin!

de S.T.    |    22 Noi 2018   •   18:09
Acestea sunt aparatele care consumă curent și atunci când nu le folosești. Scoate-le din priză ca să plătești mai puțin!
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Știai că dispozitivele electronice pot duce o viață „secretă” și să funcționeze chiar și după ce le-ai stins? Iată care dintre ele sunt cele mai neascultătoare și continuă să consume energie chiar și atunci când sunt oprite.

1. Încărcătorul telefonului

Un încărcător lăsat în priză continua să consume curent electric chiar și când nu e niciun încărcător conectat la el. Curentul consumat nu e mult, totuși, așa că nu îți afectează portofelul prea mult.

2.Cuptorul cu microunde

Acesta este unul dintre cei mai mari consumatori de energie din casă. Mai multă energie decât consumă atunci când e oprit, dar în priză, consumă când e în priză și are ușa deschisă.

Ce nu poţi băga în cuptorul cu microunde. Trebuie să afli asta!

4. Calculatoarele și laptop-urile

Chiar și când sunt stinse, calculatoarele și laptop-urile continuă să funcționeze. De aceea, dacă le scoți din priză, poți economisi chiar și 4 dolari pe an, dacă nu vrei să plătește de 1.5 ori mai mult.

5. Dispozitivele electronice care au cronometru

Un detaliu așa de mărunt precum cronometrul îți poate spune dacă dispozitivul încă funcționează. Scoțându-l din priză poți economisi chiar și 5 dolari pe an.

6. Televizorul

Aproape toată lumea are măcar un televizor în casă. În funcție de tip, televizorul poate consuma între 13 și 48.5 wați atunci când este stins, dar băgat în priză.

7. Aparatul de cafea

Dacă nu faci cafea, cel mai bine ar fi să oprești aparatul ca să economisești energie.

Merită să scoți dispozitivele din priză – o scurgere de curent neprevăzută te poate lăsa cu o casă întreagă de aparate electronice arse.

Sursa: elacraciun.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close