Antena 3 CNN Actualitate Inedit Acestea sunt cele două băuturi care rezistă chiar și unei explozii nucleare

Acestea sunt cele două băuturi care rezistă chiar și unei explozii nucleare

Acestea sunt cele două băuturi care rezistă chiar și unei explozii nucleare
Sursa foto: foto: Pixabay.com
20 Apr 2017   •   11:32

Când o bombă nucleară este detonată distruge aproape orice vietate și construcție aflată în acea arie. Însă există și lucruri pe care o bombă nucleară nu le distruge… Între 1945 și 1960, americanii au efectuat în cadrul operațiunii Teapot, 14 teste nucleare în care au dorit să observe modul în care se comportă diferite alimente și băuturi expuse la un bombardament nuclear, scrie cunoastelumea.ro.

Sticlele de bere și dozele de băuturi carbogazoase au fost plasate la diferite distanțe de locul detonării. Cele mai apropiate se aflau la doar 322 de metri depărtare de locul detonării, în timp ce altele erau îngropate în baxuri la o adâncime de câțiva zeci de centimetri sub pământ. Deși berile și băuturile răcoritoare cele mai apropiate de explozii au devenit ușor radioactive, cercetătorii au stabilit că încă pot fi consumate de om.

De asemenea, cele îngropate nu au avut niciun fel de probleme, ceea ce i-a făcut pe experți să afirme faptul că berea și băuturile carbogazoase ar putea fi cel mai sigur lichid de consumat în cazul unui război nuclear.

 

×
Subiecte în articol: test nuclear bere bomba nucleara
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close