Antena 3 CNN Actualitate Inedit Agenda Elenei Ceaușescu este valabilă și astăzi! Ce a scris în ea soția dictatorului

Agenda Elenei Ceaușescu este valabilă și astăzi! Ce a scris în ea soția dictatorului

Elena Ceaușescu ținea o agendă în care își scria, nu notări personale, ci numele celor care i-au călcat pragul biroului din sediul Comitetului Central. Totul pe ore și minute!

Agenda Elenei Ceaușescu este valabilă și astăzi! Ce a scris în ea soția dictatorului
Sursa foto: sursă: Fototeca online a Comunismului, Fotografia #M017 - Revelion 1988
10 Feb 2020   •   17:12

Ce însemnări făcea soția lui Nicolae Ceaușescu? “Ca să achite datoria externă, din rezerva națională s-au vândut 80 de tone de aur. Ceaușescu voia ca până la Congresul din toamnă să le răscumpere. Până la capătul anului a reușit să achiziționeze însă abia peste 20 de tone”, scrie istoricul Lavinia Betea, în cartea “Ultimul an din viața Elenei Ceaușescu, Agenda Tovarășei în 1989”. 

Lavinia Betea a păstrat memoriile unor activiști de rang înalt precum: Dumitru Popescu-Dumnezeu, principalul ideolog al Partidului, şi Silviu Curticeanu, care era şeful Cancelariei CC al PCR sau Elena Ceaușescu. Agenda soției liderului comunist este păstrată în cartea cu numele: “Ultimul an din viața Elenei Ceaușescu, Agenda Tovarășei în 1989”, potrivit Fanatik.

“La acea ședință CPEx ținută între orele 10.30 și 11.10 s-a anunțat rambursarea integrală a datoriei externe a României. (…) În 1980 aveam de plătit peste 11 miliarde de dolari. În total, din 1975 până în martie 1989, cu dobândă, s-au plătit circa 21 de miliarde de dolari. S-au plătit, alături de aceștia, și datoriile în ruble (a căror valoare n-a mai comunicat-o)”, mai scrie în agendă, potrivit Laviniei Betea.

 

×
Subiecte în articol: elena ceausescu Nicolae Ceauşescu
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close