Antena 3 CNN Actualitate Inedit Alexandru cel Bun, domnitorul român cu cele mai multe neveste. Motivul absurd pentru care a divorțat de a treia soție

Alexandru cel Bun, domnitorul român cu cele mai multe neveste. Motivul absurd pentru care a divorțat de a treia soție

Alexandru cel Bun, domnitorul român cu cele mai multe neveste. Motivul absurd pentru care a divorțat de a treia soție
05 Mar 2017   •   09:53

Alexandru cel Bun a fost unul dintre cei mai longevivi domnitori din istoria Moldovei. A domnit mai bine de 30 de ani sub titulatura de Alexandru Vodă Cel Bătrân. Titulatura de „cel Bun“ a căpătat-o abia după moarte, scrie adevarul.ro

În  timpul celor 30 de ani de domnie Alexandru cel Bun a ţinut Moldova departe de conflicte, fiind recunoscut pentru calităţile sale de diplomat. Din acest motiv, după moarte a rămas în istorie sub numele de Alexandru cel Bun. Cel mai longeviv domnitor al Moldovei fost căsătorit de patru ori. Două dintre neveste au murit la scurt timp după căsătorie, iar de a treia domnitorul a divorţat.    

Cea de-a treia soţie a domnitorilor a fost Ringala, o verişoară îndepărtată. Ringala era văduva fiului cneazului Mazoviei, iar căsătoria a avut loc în anul  1411. Căsătoria cu Ringala a durat zece ani, potrivit cronicilor.  Nunta făcută cu mare alai în 1411 a fost desfăcută în 1421. Motivul care a stat la baza separării domnitorului de cea de-a treia nevastă a avut de-a face cu originile catolice ale acesteia şi încercările ei de a-l converti pe domn la catolicism.

În acelaşi an în care s-a despărţit de doamna Ringala, Alexandru cel Bun s-a recăsătorit cu Marina, care i-a dăruit un fiu, pe Petru Aron.

 



 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close