Antena 3 CNN Actualitate Inedit Această sculptură în mişcare simbolizează o poveste de dragoste tulburătoare

Această sculptură în mişcare simbolizează o poveste de dragoste tulburătoare

Această sculptură în mişcare simbolizează o poveste de dragoste tulburătoare
15 Oct 2015   •   10:54

"Bărbat şi Femeie" este o sculptură din metal înaltă de 8 metri a sculptorului Tamara Kvesitadze, din Georgia. Situat în oraşul de coastă Batumi, perechea simbolizează un tânăr musulman, Ali, şi o prinţesă georgiană, Nino, dintr-o bine cunoscută carte din 1937 a scriitorului azer Kurban Said (pseudonim). 

Povestea tulburătoare se încheie cu despărţirea celor doi forţată de invazia Rusiei sovietice. 

Figurile de metal se apropie în fiecare zi la ora 19, se împreunează pentru o scurtă perioadă de timp, ca apoi să îşi întoarcă spatele. În aproximativ 10 minute mişcarea este finalizată. Sculptura a fost creată în 2007 şi montată în 2010, când a fost şi rebotezază în "Ali şi Nino". 


"Ali şi Nino" este o nuvelă de dragoste dintre un băiat musulman din Azerbaidjan şi o fată creştină, georgiană, din Baku, între anii 1918-1920. Explorează dilemele create de domnia "europeană" într-o societate "orientală" şi prezintă un tablou al capitalei Baku în timpul perioadei Republicii Democrate Azere, care a precedat lunga domnie sovietică. Dupărepublicarea ei în anii '70, cartea a devenit treptat "romanul naţional al Azerbaidjanului".



×
Subiecte în articol: Georgia Baku musulman poveste de dragoste
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close