x close

Ambasadorul Indiei la Bucuresti, împușcat pe Bulevardul Aviatorilor. Atacul terorist șocant petrecut în 1991 în Capitală

de D.G.    |    19 Dec 2016   •   20:46
Ambasadorul Indiei la Bucuresti, împușcat pe Bulevardul Aviatorilor. Atacul terorist șocant petrecut în 1991 în Capitală foto: pixabay.com

În 1991, la Bucureşti, avea loc unul dintre cele mai şocante atacuri teroriste: pe 19 august, un grup de militanţi sikh, îl atacau în plină zi, pe bd. Aviatorilor, pe ambasadorul indiei la Bucureşti.

Trupele Brigăzii Antiteroriste a SRI au reacţionat prompt: unul dintre atacatori a fost ucis, iar altul rănit. Cel de-al treilea a reuşit să scape... Luptătorii sikh erau membrii ai Federaţiei Internaţionale a Tinerilor şi Studenţilor Sikh şi parte componentă a Frontului pentru eliberarea Khalistanului - organizaţie care milita, inclusiv prin acţiuni teroriste, pentru desprinderea de India, potrivit amosnews.ro.

Julio Francis Ribeiro - ambasadorul indian la Bucureşti - lucrase anterior în ministerul de interne indian şi a condus acţiuni de represalii extrem de dure împotriva acestor disidenţi, soldate cu sute de victime şi mii de arestaţi.

După încheierea misiunilor de reprimare guvernul indian l-a trimis în străinătate, departe de mâna răzbunătoare a sikhşilor. Aceştia nu numai că l-au depistat în România, dar au şi organizat un atac armat împotriva acestuia.

Radu Tudor a oferit detalii inedite, în ediția de luni a emisiunii ''La Ordinea zilei'', despre acest atac terorist petrecut în plină zi în București.

Parteneri
Parteneri
sati