Antena 3 CNN Actualitate Inedit Amendă uriașă pentru șoferul unui autocar pentru turiști! Greșeală de neconceput!

Amendă uriașă pentru șoferul unui autocar pentru turiști! Greșeală de neconceput!

Amendă uriașă pentru șoferul unui autocar pentru turiști! Greșeală de neconceput!
Sursa foto: foto- Pexels
30 Noi 2019   •   11:42

Un șofer care a călcat cu autocarul o broască țestoasă a fost condamnat la plata unei amenzi de 11.347 dolari. Broasca țestoasă face parte din speciile protejate din Insulele Galapagos, care este pe cale de dispariție, aceasta fiind justificarea sancțiunii aplicate șoferului.

Accidentul s-a produs pe 21 noiembrie, iar șoferul autocarului pentru turiști este acuzat de „distrugerea parţială a carapacei unei ţestoase femelă din specia Chelonoidis porteri”, notează într-un comunicat Parcul Naţional din Galapagos (PNG), citat de AFP.

Victima este o broască ţestoasă aparţinând unei specii protejate şi în pericol de dispariţie, astfel că şoferul a fost condamnat la achitarea unei amenzi de 11.347,20 de dolari, au precizat autoritățile din Galapagos. Arhipelagul adăposteşte o floră şi o faună unică pe Pământ, acest ansamblu fiind numit cel mai mare laborator natural al evoluţiei speciilor.

Această biodiversitate unică l-a inspirat pe naturalistul Charles Darwin să scrie „Originea speciilor” Insulele Galapagos din Oceanul Pacific, situate la 1.000 km depărtare de Ecuador, sunt unele dintre cele mai izolate insule de pe glob. Izolarea lor a dus la dezvoltarea unei game largi de animale şi plante neobişnuite şi uneori unice care au avut un impact enorm în desluşirea evoluţiei biologice.
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close