Antena 3 CNN Actualitate Inedit Americanul care a vânat comori în Ulpia Traiana Sarmizegetusa: Mi-a tăiat respiraţia ce am găsit acolo

Americanul care a vânat comori în Ulpia Traiana Sarmizegetusa: Mi-a tăiat respiraţia ce am găsit acolo

Americanul care a vânat comori în Ulpia Traiana Sarmizegetusa: Mi-a tăiat respiraţia ce am găsit acolo
29 Dec 2016   •   13:18

La începutul anilor 1990, ruinele aşezărilor antice din Hunedoara au devenit locuri ideale pentru vânătorii de comori din Occident. Un ziar american publica povestea unuia dintre americanii care au plătit sume importante pentru a participa la o expediţie cu un grup de detectorişti, în fostul oraş daco-roman Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Dotaţi cu detectoare de metale şi însoţiţi de arheologii din zonă, unii dintre aceştia au trăit experienţe unice în timpul expediţiilor în ţară. Una dintre primele mărturii publicate în presa americană despre vânătoarea de comori antice din România a fost cea a detectoristului Frank Adams, care le-a povestit jurnaliştilor de la Courier Post aventura sa în Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Relatarea americanului care a plătit o expediţie în căutarea comorilor din Ulpia Traiana Sarmizegetusa avea loc cu puţin timp înainte ca atenţia celor mai mulţi dintre vânătorii de comori străini să se mute spre cetăţile dacice din Munţii Orăştiei.

Continuarea, pe adevarul.ro.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close