Antena 3 CNN Actualitate Inedit Angajați români ai gigantului Amazon ascultă în sediul din Pipera înregistrările audio făcute de asistentul digital Alexa în locuințele clienților din întreaga lume

Angajați români ai gigantului Amazon ascultă în sediul din Pipera înregistrările audio făcute de asistentul digital Alexa în locuințele clienților din întreaga lume

Angajați români ai gigantului Amazon ascultă în sediul din Pipera înregistrările audio făcute de asistentul digital Alexa în locuințele clienților din întreaga lume
11 Apr 2019   •   12:34

Zeci de milioane de persoane din întreaga lume folosesc asistenții digitali să se joace sau să găsească muzică. 

Așa cum aceștia sunt entuziasmați de produsul pe care îl folosesc, milioane de alte persoane sunt speriate că dispozitivele ar putea să-i asculte. Și, uneori, cineva chiar o face.

Sunt mii de oameni angajați la Amazon care lucrează pentru a îmbunătăți asistentul digital Alexa, iar o parte dintre ei ascultă ce înregistrează acesta în casele sau birourile oamenilor. O parte dintre ei sunt în România, notează Bloomberg.

Înregistrările sunt transcrise, sunt adnotate și apoi ajuns în sistemul software care încearcă să facă Alexa să înțeleagă mai bine limbajul uman.

Angajații care fac acest lucru muncesc câte nouă ore pe zi, iar uneori pot trece și prin 1.000 de clipuri audio într-o tură, potrivit unor angajați de la București. 

Clădirea din Pipera unde se află sediul Amazon nu poartă însemnele companiei, însă este una dintre cele mai noi din zonă, în imediata apropiere a stației de metrou.

Uneori, înregistrările pe care le aud sunt îngrijorătoare, chiar cu posibile conotații criminale. Doi angajați ai companiei au auzit într-o zi ceea ce părea înregistrarea unei agresiuni sexuale. Amazon susține că are reguli interne stricte pentru astfel de cazuri, specifice angajaților săi, dar cei doi angajați de la București care au solicitat îndrumare s-au izbit de refuzul companiei de a se ”amesteca”.

”Securitatea și intimitatea clienților noștri sunt lucruri pe care le luăm în serios” a spus un purtător de cuvânt al companiei. ”Adnotăm doar o foarte mică parte dintre înregistrări, pentru a putea îmbunătăți calitatea produsului” a continuat el.

”Avem măsuri de securitate stricte și o toleranță zero față de abuzarea sistemului nostru. Angajații nu au acces direct la informațiile care pot identifica dispozitivul sau persoanele” mai spune purtătorul de cuvânt.

Amazon, în descrierea produsului și politica sa de confidențialitate nu spune explicit că aceste înregistrări sunt ascultate de oameni, iar utilizatorii pot opri această funcție. 

Atunci când sunt înregistrate date confidențiale și care ar trebui să rămână secrete, angajații Amazon le marchează ca fiind ”date critice”.

Noul sediu Amazon din Pipera a fost inaugurat anul trecut, iar compania are peste 1.000 de angajați în România.

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close