Antena 3 Actualitate Inedit Anul în care ar fi fost posibilă o invazie sovietică în România. "În numele omenirii vă cerem să nu invadaţi România"

Anul în care ar fi fost posibilă o invazie sovietică în România. "În numele omenirii vă cerem să nu invadaţi România"

29 Mai 2018   •   19:07
Anul în care ar fi fost posibilă o invazie sovietică în România. "În numele omenirii vă cerem să nu invadaţi România"
Sursa foto: sursa foto: Wikipedia.org

Anatoli Dobrînin, de profesie inginer constructor de avioane, a fost neîntrerupt timp de un sfert de secol, ambasadorul URSS la Washington.

În această calitate el a purtat tratative directe şi adesea între patru ochi cu preşedinţii John Kennedy, Lyndon Johnson, Richard Nixon, Gerald Ford, Jimmy Carter şi Ronald Reagan. Dar el nu s-a limitat la accesul său fără precedent la Casa Albă, ci a dus o activitate neobosită, tenace, coerentă, insistentă şi eficientă de câştigare a încrederii celor mai influente personalităţi ale Americii.

Era vara anului 1968, când URSS a decis să sugrume Primăvara de la Praga şi să-l răstoarne pe Dubcek de la putere. În acest scop invocând doctrina Brejnev a suveranităţii limitate, URSS împreună cu armatele ţărilor membre ale Tratatului de la Varşovia, minus România, au invadat Cehoslovacia.

Continuarea, pe Historia.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close