Antena 3 CNN Actualitate Inedit Anunț fără precedent al sindicatului Europol: "Stați acasă! Polițiștii lipsesc! Dumnezeu să vă aibă în pază!"

Anunț fără precedent al sindicatului Europol: "Stați acasă! Polițiștii lipsesc! Dumnezeu să vă aibă în pază!"

O situație inedită și potențial periculoasă a fost semnalată de Sindicatul Europol pe site-ul său și pe rețelele de socializare.

Anunț fără precedent al sindicatului Europol: "Stați acasă! Polițiștii lipsesc! Dumnezeu să vă aibă în pază!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2023   •   14:53

Astfel, reprezentanții Sindicatului Polițiștilor Europeni - Europol - acuză conducerea poliției din Hunedoara că în weekendul prelungit cu ziua liberă de 1 mai nu a planificat în serviciu niciun polițist de la judiciar. 

Potrivit sindicaliștilor, până marți, la serviciu nu vor fi decât patrulele de ordine publică.

"Cu alte cuvinte, în afara de patrula de ordine publică, niciunul dintre polițiștii din cadrul structurilor poliției judiciare nu va fi de serviciu. Aceștia vor fi chemați de acasă, din timpul lor liber, doar dacă va fi sesizată o faptă de natură penală", arată Europol.

Publicată de Sindicatul Europol pe Vineri, 28 aprilie 2023

Citește și: Ei sunt Nicușor, Eri și Ștefăniță, polițiștii care au reușit să facă o minune chiar în Sâmbăta Mare

În sprijinul acuzațiilor lor, sindicaliștii prezintă un extras din dispoziția șefului Inspectoratului de Poliție.

De asemenea, cei de la Europol anunță că au trimis mai multe sesizări Inspectoratului General al Poliției Române, Avocatului Poporului și Ministerului Afacerilor Interne, solicitându-le să intervină de urgență.

Europol: "Șeful IPJ Hunedoara spune că pentru 2-3 violuri și tâlhării nu merită să planifice judiciariști"

"Chiar dacă o să vi se pară exagerată recomandarea noastră, cetățenii din Hunedoara ar trebui să știe că pe cei care conduc Inspectoratul de Poliție Hunedoara îi doare fix undeva de siguranța lor. O decizie halucinantă a cms. șef Bârlea (Ovidiu Gabriel), inspectorul șef al IPJ Hunedoara, va face ca în acest weekend prelungit, în niciuna dintre cele trei zile libere, să nu fie planificat în serviciu niciun polițist de la judiciar.

Cu alte cuvinte, în afara de patrula de ordine publică, niciunul dintre polițiștii din cadrul structurilor poliției judiciare nu va fi de serviciu. Aceștia vor fi chemați de acasă, din timpul lor liber, doar dacă va fi sesizată o faptă de natură penală. Cu toate că art. 17 alin. 2 din Ordinul MAI 577/2008 obligă șefii unității să planifice în serviciu cel puțin 1/3 din efectivele structurilor operative, inclusiv în zilele nelucrătoare, la Hunedoara e sat fără câini.

Justificarea acestei decizii aberante a inspectorului șef a fost motivată de faptul că nu se întâmplă mare lucru în weekend-uri.

Pentru două-trei tâlhării, violuri, furturi sau alte fapte de natură penală, domnia sa apreciază că nu are rost să planifice în serviciu polițiști (...) și lasă descoperit întreg județul, pentru ca evazioniștii, contrabandiștii, tâlharii și toate celelalte categorii de infractori să își facă de cap, știind că nu are cine să îi prindă", se arată în materialul publicat pe site-ul Europol.

Europol: "La Hunedoara, un inspector-șef care trebuia pensionat demult este ținut în funcție cu acordul ministrului Bode"

"În România anului 2023, cu pretenții de Schengen, din cauza unui inspector șef care nu mai are simțul realității și care trebuia să iasă, demult, la pensie, fiind menținut în funcție doar cu acordul ministrului Bode, un întreg județ măcinat de sărăcie și marcat de o situație operativă încărcată este lăsat la mâna infractorilor.

Am transmis deja mai multe sesizări Inspectoratului General al Poliției Române, Avocatului Poporului și Ministerului Afacerilor Interne pentru a interveni de urgență în vederea asigurării unui climat de siguranță corespunzător.

P.S. Stimați cetățeni, ne cerem scuze în numele analfabeților funcțional care conduc IPJ Hunedoara, iar până când va interveni conducerea Poliției Române și vor fi din nou polițiști judiciariști în serviciu, Dumnezeu să vă aibă în pază! Viitorul ne aparține!", se spune în materialul de pe site-ul sindicatului Europol.

Foto: caschetă de polițist

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close