Antena 3 Actualitate Inedit Anunțul făcut de Poliția Română, înainte de începerea școlii

Anunțul făcut de Poliția Română, înainte de începerea școlii

04 Sep 2017   •   17:56
Anunțul făcut de Poliția Română, înainte de începerea școlii
Sursa foto: Foto: Politia Romana/Facebook

Poliția Română transmite, într-un mesaj postat pe Facebook, mai multe recomandări pentru elevi și părinți, cu ocazia începerii noului an școlar.

Astfel, polițiștii le dau tinerilor și părinților câteva lecții prețioase de siguranță:

”În curând, începe #şcoala! Hai să recapitulăm câteva noţiuni de bază pentru #siguranţa ta!
Recomandări:
1. Stai de vorbă doar cu persoane cunoscute şi evită să primeşti cadouri de la necunoscuți sau să-i însoţeşti în diverse locuri. Ţine minte că în spatele atitudinii binevoitoare se pot ascunde intenţii periculoase!
2. Învaţă numărul de telefon de acasă şi al părinţilor şi adresa la care locuieşti!
3. Evită să porți bijuterii sau alte obiecte de valoare asupra ta, ca să nu devii ţinta hoţilor.
4. Alegeţi prietenii cu grijă! Încercă să ocolești copiii certăreţi, precum şi pe cei care îndeamnă la atitudini cu care tu nu eşti de acord!”,
se arată într-o postare pe Facebook.

De asemenea, polițiștii le recomandă elevilor să se deplaseze doar pe trotuare iar, în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului şi cât mai aproape de marginea carosabilului.

”Traversaţi strada numai pe „zebră” şi pe locurile semnalizate cu indicatoare. Evitați legarea de prietenii pe internet cu persoane pe care nu le cunoașteți în realitate”, mai transmit polițiștii.

Totodată, polițiștii le recomandă părinților să discute deschis cu copilul despre cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăceşte, și să se asigure că acesta cunoaşte numele complet al părinţilor.

”Învăţaţi-i pe cei mici să nu se joace pe stradă, ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, grădiniţe sau pe terenurile de sport. Fiți cel mai bun prieten al copilului, acordați-i timpul și atenția dumneavostră”, mai recomandă polițiștii.

 


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close