Antena 3 CNN Actualitate Inedit Anunțul oficial făcut de Vatican. Ce s-a întâmplat cu adevărat atunci când s-a scufundat Titanicul

Anunțul oficial făcut de Vatican. Ce s-a întâmplat cu adevărat atunci când s-a scufundat Titanicul

Anunțul oficial făcut de Vatican. Ce s-a întâmplat cu adevărat atunci când s-a scufundat Titanicul
Sursa foto: foto: captura Youtube
05 Apr 2017   •   23:05

La bordul Titanicului se afla, cu o misiune deosebit de importantă, un pasager cu numele Archibald Willingham Butt.
Acesta avea asupra sa o scrisoare de la Papa Pius al X-lea pe care trebui să o înmâneze personal președintelui SUA William H. Taft.

Însă, bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a murit alături de alți 1.500 de pasageri în noaptea de 15 aprilie 1912, așa că ceea ce scria în scrisoare a rămas un mister.

Unii supraviețuitori au povestit că atunci când Titanicul s-a lovit de iceberg în apele Atlanticului, Butt juca cărți împreună cu un prieten, și părea că niciunul dintre ei nu are vreo intenție de a se salva.

Potrivit altor mărturii, însă, bărbatul ar fi dat dovadă de un mare eroism ajutând marinarii să îmbarce în bărcile de salvare cât mai multe femei și copii, ba chiar ar fi amenințat fizic bărbații care ar fi încercat să sară rândul.

O animaţie sfâşietoare, care durează aproximativ 3 ore, le permite curioşilor să retrăiască ultimele ore înainte de scufundarea celebrului pachebot Titanic în apa îngheţată a Atlanticului.

Într-un video detaliat, ce durează 2 ore şi 40 de minute - exact cât a durat scufundarea vasului - spectatorii pot auzi membrii echipajului în momentul în care aceştia observă aisbergul şi încearcă, în zadar, să îl evite.

În urma tragediei, şi-au pierdut viaţa 1.517 persoane din 2.223.

 

 

×
Subiecte în articol: Titanic
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close