Antena 3 CNN Actualitate Inedit Armata SUA, dezvăluiri despre Chuck Norris în ziua în care a împlinit 84 de ani. Starul filmelor de acțiune și arte marțiale a sărbătorit boxând cu sacul

Armata SUA, dezvăluiri despre Chuck Norris în ziua în care a împlinit 84 de ani. Starul filmelor de acțiune și arte marțiale a sărbătorit boxând cu sacul

Armata SUA a ales să marcheze într-o manieră deosebită ziua în care actorul și expertul în arte marțiale Chuck Norris a împlinit 84 de ani.

Armata SUA, dezvăluiri despre Chuck Norris în ziua în care a împlinit 84 de ani. Starul filmelor de acțiune și arte marțiale a sărbătorit boxând cu sacul
Sursa foto: Chuck Norris / Instagram
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2024   •   12:51

Publicația Pentagonului, Stars and Stripes, scrie că viitorul actor și sportiv profesionist a început să se antreneze în judo ca urmare a deciziei de a urma o carieră militară.

Tânărul Chuck Norris s-a înrolat în 1958 în ceea ce, cu timpul, avea să devină unitatea de securitate a Forțelor aeriene americane.

După un an la o bază a forțelor aeriene din Arizona, Norris a fost detașat la baza aeriană Osan din Coreea de Sud.

Se poate spune că a fost o schimbare providențială, pentru că tânărul militar a început acolo antrenamentele de judo.

Chuck Norris a învățat karate în Coreea, în timpul serviciului militar

Ulterior, a descoperit în apropiere de baza militară un dojo (studio de arte marțiale) în care era predată Tang Soo Do, o disciplină marțială coreeană bazată pe karate.

Potrivit Stars and Stripes, Norris s-a pregătit intens acolo pentru a stăpâni Tang Soo Do.

Sursa citată adaugă că ultima însărcinare militară a viitorului star al filmelor cu arte marțiale a fost la baza aeriană March din California, în august 1962.

Aici a reluat antrenamentele de judo. După lăsarea la vatră, a continuat să practice Tang Soo Do, precum și Taek Won Do, devenind primul sportiv occidental cu centura neagră de gradul opt în această disciplină sportivă.

În 1968, a câștigat titlul de campion profesionist de karate la categoria mijlocie, titlu pe care l-a deținut timp de șase ani consecutiv.

În paralel cu activitatea competițională, a devenit instructor și a deschis un lanț de școli de karate în zona metropolei Los Angeles, printre clienții săi celebri numărându-se Steve McQueen, Chad McQueen, Bob Barker și Priscilla Presley, notează Radu Tudor pe blogul său.

View this post on Instagram

A post shared by Chuck Norris (@chucknorris)

Chuck Norris a sărbătorit 84 de ani de viață boxând cu sacul

Chuck Norris a împlinit 84 de ani pe 10 martie și a marcat acest moment special cu un videoclip pe Instagram în care apare boxând cu sacul, în aer liber.

Actorul și expertul în arte marțiale spune că se simte cu aproape 40 de ani mai tânăr și susține că secretul formei fizice deosebite la vârsta sa înaintată constă în stilul de viață activ.

"Am împlinit astăzi 84 de ani, dar mă simt ca la 48! Vă mulțumesc tuturor pentru minunatele urări de ziua de naștere. Dumnezeu să vă binecuvânteze", a spus el în mesajul video.

Mesajul lui Norris a ajuns la milioanele de fani din lumea întreagă și a produs reacții care se adaugă bogatei colecții de glume inspirate de performanțele sale în filmele de acțiune.

"Chuck Norris nu-și sărbătorește ziua de naștere. Ziua de naștere îl sărbătorește pe el", a comentat unul dintre fanii săi.

Cu o carieră în lumea filmului care începe încă din anii '60 ai secolului trecut, Norris a jucat inclusiv alături de Bruce Lee și a avut o revenire spectaculoasă în anii '90 cu serialul "Walker, Texas Ranger", difuzat și în România.

Ultima sa apariție pe marele ecran a fost în filmul "The Expendables 2" din 2012, alături de alte vedete precum Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li și Dolph Lundgren.

În luna ianuarie a acestui an, Chuck Norris și-a anunțat revenirea pe ecrane cu SF-ul de acțiune "Agent Recon", în care pușcașii marini investighează o entitate extraterestră ce ia în stăpânire o bază militară din New Mexico. Pelicula se află în post-producție, conform IMDB.

"După aproape 40 de ani, abia aștept să vedeți ce ne așteaptă în viitorul film, Agent Recon. Pe curând!", a postat Norris pe Instagram.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close