Antena 3 Actualitate Inedit Drumul care miroase a flori. Surpriza concepută de o companie poloneză pentru muncitorii de la drumuri și poduri

Drumul care miroase a flori. Surpriza concepută de o companie poloneză pentru muncitorii de la drumuri și poduri

de Redacția Antena 3    |    25 Aug 2021   •   09:31
Drumul care miroase a flori. Surpriza concepută de o companie poloneză pentru muncitorii de la drumuri și poduri
Sursa foto: hepta

Vă amintiți mirosul pătrunzător - și pentru unii, chiar supărător - de bitum care invadează împrejurimile zonei unde se construiesc sau se reabilitează segmente de drum? Ei bine, acest atribut olfactiv al lucrărilor de infrastructură ar putea fi trimis în istorie.

O firmă poloneză de construcții şi o companie specializată în rafinarea compușilor volatili au creat un asfalt cu parfum floral, în încercarea de a îmbunătăți condițiile de lucru pentru cei care asfaltează şi lucrează la drumuri şi poduri.

Noul material va oferi un mediu de lucru plăcut lucrătorilor din construcții, au spus reprezentanții companiei poloneze Budimex, care a colaborat cu firma Lotos în conceperea noului produs.

Acest bitum conține un amestec de uleiuri esențiale naturale şi sintetice, care neutralizează mirosul tipic al asfaltului.

"Uneori se simte mirosul de flori, ceea ce face munca mai plăcută", susține Slawomir Szpak, șeful companiei de construcții.

El a precizat că societatea sa ia în considerare introducerea noului compus pe scară largă, întrucât soluția se dovedește inovativă și plăcută.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close