Antena 3 CNN Actualitate Inedit Atenţie la mesaje! Elevă trimisă în judecată pentru nişte emoticoane

Atenţie la mesaje! Elevă trimisă în judecată pentru nişte emoticoane

Atenţie la mesaje! Elevă trimisă în judecată pentru nişte emoticoane
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
19 Apr 2016   •   13:20

În SUA va începe, la sfârşitul acestei luni, un proces care ar trebui să-i pună pe gânduri pe mulţi internauţi. O fată de 12 ani va apărea în faţa magistraţilor tribunalului pentru minori, pentru că a trimis emoticoane ameninţătoare.

Întâmplarea a avut loc în Fairfax, oraş cu 24.000 de locuitori din statul american Virginia. Eleva va fi judecată pentru că, în decembrie anul trecut, a postat pe Instagram un mesaj în care scria: „Masacru”, urmat de un emoticon - pistol, şi propoziţia „Întâlneşte-te cu mine marţi, la bibliotecă”, ilustrată de un pistol, un cuţit şi o bombă.

O glumă copilărească, dar pe care poliţiştii din Fairfax au luat-o foarte în serios şi au considerat-o ameninţătoare. Eleva şi-a recunoscut faptele, iar la sfârşitul lunii îşi va afla pedeapsa.

Asta în ciuda faptului că şcoala nu a dat importanţă mesajului, iar mama fetei a explicat că fiica ei este hărţuită în şcoală şi că nu a creat niciodată probleme înainte. Dar, din cauza vidului juridic în domeniu, eleva de 12 ani va trece printr-un proces pe care nu-l va uita niciodată. Şi asta doar din cauza unor emoticoane. Aviz amatorilor!

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close