Au îngropat-o de vie. Când au deschis sicriul, trupul îi era răsucit și părul smuls. Cum a murit marea cântăreață Ileana Sărăroiu

de D.G.    |    11 Oct 2019   •   17:39
Au îngropat-o de vie. Când au deschis sicriul, trupul îi era răsucit și părul smuls. Cum a murit marea cântăreață Ileana Sărăroiu

Otrăvită, îngropată de vie, deshumată, găsită cu trupul răsucit și părul smuls. N-am lăsat-o să se odihnească în liniște! Aceasta este povestea Ilenei Sărăroiu, artista devenită legendă, a cărei moartea a fost mai „valoroasă” decât viața.

Au trecut 40 de ani de la nunta ce s-a sfârșit cu moartea cântăreței Ileana Sărăroiu. Pe 12 mai 1979, în localitatea Unirea, din judeul Călărași, era motiv de sărbătoare. Toți invitații așteptau marele moment al serii: recitalul Ilenei Sărăroiu.

Artista a ajuns la ora stabilită, împreună cu soțul ei, Mircea Câmpeanu. Cei doi au coborât dintr-o Dacie albă, arătând impecabil. Însă marea artistă nu era în apele ei. Avea o durere de cap și se simțea slăbită. A cerut să i se aducă o cafea înainte de a urca pe scenă, un leac la care apela adesea când o supăra ceva.

„La ora stabilită a sosit cu soţul său, Mircea Câmpeanu, cu o Dacie albă. Elegant îmbrăcată, aşa cum o vedeam la televizor, a urcat imediat pe scenă. Avea o rochie lungă, bleu, şi un pardesiu negru cu alb, în motive populare. Părul negru, lung, era strâns în coadă cu o coroniţă cu flori. Mi-aduc aminte că s-a plâns că este obosită şi că ar dori o cafea”, a povestit, pentru Adevărul, Liliana Ispas, mireasa.

Continuarea, pe A1 Premium.

x close