Antena 3 CNN Actualitate Inedit Au renunțat la viața lor din Olanda pentru farmecul Transilvaniei: ”Totul este cum ar trebui să fie”

Au renunțat la viața lor din Olanda pentru farmecul Transilvaniei: ”Totul este cum ar trebui să fie”

Au renunțat la viața lor din Olanda pentru farmecul Transilvaniei: ”Totul este cum ar trebui să fie”
Sursa foto: Foto:Jenny Dorgelo-Kleine Staarman/Facebook
22 Oct 2016   •   14:21

Olandezii Ray şi Jenny Dorgelo şi-au lăsat ţara natală şi s-au mutat într-un sat din Bistriţa-Năsăud. Au făcut şi o nuntă, în purul stil românesc, ca acum 100 de ani, la o stână de la poalele Munţilor Călimani.

Ray şi Jenny Dorgelo au lăsat în urmă Olanda în luna aprilie a acestui an şi s-au mutat pentru început în Bistriţa. Mai apoi, au las drept cămin Ocniţa, un sat din Bistriţa-Năsăud.

Jenny are 31 de ani şi lucrează pe partea de comunicare cu Germania la o companie bistriţeană care produce materiale PVC. Ray este dresor de câini şi expert în comportament şi alimentaţie canină, colaborând atât cu persoane private, cât şi cu adăpostul public. „L-am întâlnit pe Ray când am început un curs de ecologie şi viaţă în sălbăticie. Ray deja fusese în cadrul unui internship în România, pentru a lucra cu câinii de pază, în special cu ciobăneştii carpatini. S-a îndrăgostit imediat şi a revenit în România de mai multe ori, începând alături de un coleg un proiect prin care se doreşte protejarea ursului brun. La un moment dat, m-a luat cu el în România şi am avut parte de aceeaşi experienţă: m-am îndrăgostit de aceste pământuri, de oameni, de tradiţii şi de câini! Avem şi lucrăm alături de ciobăneştii carpatini, care sunt, în opinia noastră cei mai buni câini“, vorbeşte Jenny despre primul ei contact cu România.

Citește continuarea pe adevarul.ro

S-a îndrăgostit imediat şi a revenit în România de mai multe ori, începând alături de un coleg un proiect prin care se doreşte protejarea ursului brun. La un moment dat, m-a luat cu el în România şi am avut parte de aceeaşi experienţă: m-am îndrăgostit de aceste pământuri, de oameni, de tradiţii şi de câini! Avem şi lucrăm alături de ciobăneştii carpatini, care sunt, în opinia noastră cei mai buni câini“, vorbeşte Jenny despre primul ei contact cu România.

Citeste mai mult: adev.ro/offub1

×
Subiecte în articol: Olanda Transilvania
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close