Antena 3 CNN Actualitate Inedit Au trecut 6 ani de la moartea lui Ioan Gyuri Pascu. Prestația sa genială dintr-un scheci Divertis

Au trecut 6 ani de la moartea lui Ioan Gyuri Pascu. Prestația sa genială dintr-un scheci Divertis

Pe 26 septembrie se împlinesc 6 ani de la dispariția fulgerătoare a lui Ioan Gyuri Pascu, din cauza afecţiunii de cord de care suferea, pe fondul diabetului preexistent. Avea 55 de ani și un talent uriaș.

Au trecut 6 ani de la moartea lui Ioan Gyuri Pascu. Prestația sa genială dintr-un scheci Divertis
de Gabriel Dano    |    26 Sep 2022   •   19:40

Ioan Gyuri Pascu stârnea de fiecare dată hohote de râs când apărea pe scenă sau pe ecranele televizoarelor.

Într-unul dinte ultimele sale interviuri, Ioan Gyuri Pascu spunea:

“Nu mai citesc ziarele de ceva timp, şi nu mă refer doar la tabloide, ci şi la cele generaliste. Nici la televizor nu mă mai uit. Am avut cateva experienţe neplacute şi am luat această decizie. Sunt bine, îmi văd de treaba mea, duc o viaţă normală.

Pot sa spun că regret câteva lucruri pe care le-am făcut sau nu până acum, însă în general mi-am trăit viaţa frumos. Şi cred că asta este cel mai important. Interviuri nu mai dau. Mi-am trăit viaţa frumos, când vrea Dumnezeu mă duc, toţi suntem la “mâna” Lui. La toţi ne sună la un moment dat ceasul, asta este o certitudine. Depinde doar când se va intampla acest lucru”, spunea Gyuri Pascu, pentru Cancan.

Iată un scheci genial cu un flagrant organizat într-o vamă de către vameșii români, în colaborare cu vameșii bulgari și ... bineînțeles, cu contrabandiștii - în varianta Divertis.

Ioan Gyuri Pascu s-a născut pe data de 31 august 1961, în localitatea Agnita, din regiunea Brașov. A decedat pe data de 26 septembrie 2016, la București.  Ioan Gyuri Pascu a fost un muzician și un actor român. Din anul 1987 a făcut parte din grupul de umor, Divertis.

În anul 1977, Ioan Gyuri Pascu s-a lansat în muzică, abordând diverse stiluri muzicale, printre care se regăsesc următoarele: pop, rock, blues și reggae. În anii 1990, a fondat mai multe formații de succes, cum ar fi The Blue Workers sau Pacific. El a fost membru activ al acestor formații, al căror solist a fost.

Deținea casa de discuri Tempo Music, prin intermediul căreia a lansat mai multe piese de tip rock alternativ. Totodată, pentru radioul comercial românesc, a fost critic.

În grupul Divertis, Ioan Gyuri Pascu a abordat satira politică. Pe lângă asta, el a mai jucat și în filme de lung metraj precum: O vară de neuitat, regizat de Lucian Pintilie, sau în filmul regizat de către Cristian Mungiu: Occident.

Actorul a jucat și în piese de teatru, cum ar fi piesa: Take, Ianke și Cadîr, iar pentru o parte dintre ele, a asigurat și coloana sonoră.

×
Subiecte în articol: Ioan Gyuri Pascu
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close