Antena 3 CNN Actualitate Inedit Avionul invizibil al lui Hitler. Ce s-a întâmplat după testele reuşite de la sfârşitul anului 1944

Avionul invizibil al lui Hitler. Ce s-a întâmplat după testele reuşite de la sfârşitul anului 1944

Avionul invizibil al lui Hitler. Ce s-a întâmplat după testele reuşite de la sfârşitul anului 1944
Sursa foto: sursa foto: Historia
06 Mar 2017   •   12:46

 Se pare că inginerii nazişti erau foarte aproape de a construi un avion care să fie invizibil pe radare, putând astfel schimba cursul istoriei celui de-al doilea război mondial. Un prototip al avionului Horten Ho 2-29 a fost testat cu succes înaintea Crăciunului anului 1944, dar apoi naziştii n-au mai fost capabili să perfecţioneze designul sau să producă mai multe avioane prototip.

Un grup de ingineri a încercat să reconstruiască acest bombardier, folosind schiţele originale. El avea o rază de acţiune şi o viteză mult mai mare decât oricare avion cunoscut la acea dată, şi a fost primul avion care folosea tehnologia invizibilităţii, utilizată acum de bombardierele americane B-2.
Inovaţia tehnologică germană era recunoscută în timpul celui de-al doilea război mondial, naziştii fiind cu ani înaintea aliaţilor în ceea ce priveşte tehnologia militară.

Totuşi de multe ori dezovoltarea rapidă cu teste puţine şi lipsa de materii prime adecvate sau în cantităţi suficiente au făcut ca în cele din urmă multe prototipuri să rămână doar pe hârtie.

Continuarea, pe Historia.ro.

×
Subiecte în articol: hitler
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close