Antena 3 CNN Actualitate Inedit Avram Iancu vrea să înoate 72 de ore pentru a intra în Cartea Recordurilor

Avram Iancu vrea să înoate 72 de ore pentru a intra în Cartea Recordurilor

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani, vrea să doboare recordul mondial de înot de anduranţă, care în prezent este de 67 de ore şi 16 minute. Ca să depăşească această performanţă, bărbatul a început un antrenament de 12 ore în apele canalului Bega din Timişoara. La 9 dimineaţa, Avram Iancu a intrat în apa rece, care nu avea mai mult 17 grade Celsius.

Avram Iancu vrea să înoate 72 de ore pentru a intra în Cartea Recordurilor
de Georgiana Adam    |    07 Iun 2021   •   15:14

În aplauzele susţinătorilor, Avram Iancu a pornit într-o pregătire care speră să-l înscrie în Cartea Recordurilor, cu 72 de ore de înnot continuu. Pe 17 iulie, el va străbate de două ori Lacul Balaton din Ungaria. În total, va înnota 150 de kolometri.

"Este un antrenament mai special pentru că voi înota şi împotriva curentului, înot practic într-un râu. Va fi foarte important, e un pas important înainte, dar reprezint doar 17-18 % din tot ceea ce va însemna recordul mondial pe care m--am hotărât să îl stabilesc", a spus sportivul.

Avram Iancu vrea să îi dedice victoria Nadiei Comăneci

Bibliotecarul din Petroşani vrea să-i dedice victoria multiplei campioane Nadia Comăneci, pentru a marca astfel împlinirea a 45 de ani de la momentul în care sportiva a obţinut prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale.

Avram Iancu mai are la activ câteva performanţe sportive.

În 2020, sportivul a reuşit să înoate în apele Dunării timp de 36 de ore și 29 de minute

În august 2016 a traversat înot Canalul Mânecii, iar în 2017 a înotat întreg cursul Dunării, pe o distanță de 2.850 de kilometri.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close