Antena 3 CNN Actualitate Inedit "Băiatul meu a devenit galben, după ce a mâncat prea multe portocale". Cum arată copilul acum

"Băiatul meu a devenit galben, după ce a mâncat prea multe portocale". Cum arată copilul acum

O femeie şi-a făcut griji pentru sănătatea fiului său după ce pielea copilului a început să devină galbenă.

"Băiatul meu a devenit galben, după ce a mâncat prea multe portocale". Cum arată copilul acum
Sursa foto: Charlotte Travers
de Georgiana Adam    |    06 Oct 2022   •   21:53

Charlotte Travers, în vârstă de 32 de ani, și-a dus băiatul în vârstă de șase ani la spital, crezând că acesta suferă de insuficiență hepatică. A fost surprinsă să afle că totul s-a întâmplat din cauza că băiatul a mâncat foarte multe portocale, relatează Metro.

"A început să devină galben și m-am îngrijorat pentru că poate fi un semn de insuficiență renală sau hepatică. La controlul inițial, medicul a spus că principalul simptom al insuficienței renale erau ochii galbeni, dar Thomas nu îi avea. Ea a spus că uneori copiii pot avea pielea pătată dacă se joacă în noroi sau nisip, dar a durat mai mult timp, așa că am făcut analize de sânge", a transmis mama lui Thomas.

A mâncat extrem de multe portocale şi a început să devină galben

Testele medicale au evidențiat niveluri uriaşe de beta-caroten, o vitamină găsită în alimentele de culoare portocalie. "Niciodată, într-un milion de ani, n-aș fi crezut că asta i-a făcut pielea să se îngălbenească", a spus mama copilului.

Vezi AICI cum arată copilul acum

S-a dovedit științific că un consum mare de alimente care conțin beta caroten, cum ar fi morcovii, dovleceii, cartofii dulci, îngălbenește pielea.

Beta-carotenul este un pigment portocaliu, aflat în alimentele portocaliu închis, cum ar fi morcovii şi dovlecii şi este precursor de vitamina A.

×
Subiecte în articol: beta caroten galben portocale
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close