Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un bărbat care a fumat în timpul serviciului a fost amendat cu 11.000 de dolari, după ce i s-au numărat țigările. S-a întâmplat în Japonia

Un bărbat care a fumat în timpul serviciului a fost amendat cu 11.000 de dolari, după ce i s-au numărat țigările. S-a întâmplat în Japonia

Un funcționar public a primit o amendă mare și și-a văzut salariul diminuat semnificativ, după ce responsabilii de la Resurse Umane au stabilit că a fumat aproape 5.000 de țigări la serviciu pe parcursul a 14 ani.

Un bărbat care a fumat în timpul serviciului a fost amendat cu 11.000 de dolari, după ce i s-au numărat țigările. S-a întâmplat în Japonia
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2023   •   14:42

Povestea relatată de presa japoneză și preluată de cea internațională s-a petrecut în orașul Osaka.

Funcționarul în cauză este un bărbat cu vârsta de 61 de ani.

Colegii săi de la Resurse Umane au stabilit că el a fumat în timpul programului de lucru 4.512 de țigări în ultimii 14 ani și jumătate.

Investigația internă a conchis că timpul petrecut la fumat a însumat 355 de ore și 19 minute de lucru.

Citește și: "Ce ne vedem? Pablo Escobar? Toată lumea fumează!" | Ce spun liceenii din București despre consumul de droguri în școli

Bărbatul în cauză și alți doi colegi de la Prefectura Osaka au fost investigați pentru fumat la serviciu începând cu septembrie 2022, după ce Departamentul de Resurse Umane a primit sesizări anonime din partea altor angajați, în care cei trei erau reclamați că petrec prea mult timp la fumat.

Într-o primă fază, ei au primit avertismente.

Pentru că nu s-au conformat și și-au continuat obiceiul, cei trei au fost sancționați financiar, cu diminuarea salariului cu 10% pe șase luni.

Cel mai prolific fumător dintre cei trei, bărbatul de 61 de ani, va trebui să returneze instituției angajatoare echivalentul a aproape 11 de dolari americani, bani pe care i-ar fi încasat nemeritat, întrucât a fumat atunci când trebuia să muncească.

Japonia are deja o tradiție în ceea ce privește măsurile împotriva fumatului iar autoritățile au impus numeroase legi care vizează interzicerea acestui comportament în spațiile publice.

În 2018, Parlamentul japonez a adoptat un amendament legislativ care interzice fumatul în spații închise, pentru a proteja persoanele care doresc să evite fumatul pasiv.

Drept urmare, fumatul în interior în școli, spitale și birouri guvernamentale a fost trecut "în ilegalitate".

Interzicerea fumatului în spații închise este doar prima dintre cele trei etape ale campaniei anti-tutun, guvernul japonez anunțând că etapele ulterioare vor fi mult mai stricte.

×
Subiecte în articol: japonia fumat tigari Osaka
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close