Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un bărbat din Bihor este nedespărțit de un corb pe îl creşte de doi ani

Un bărbat din Bihor este nedespărțit de un corb pe îl creşte de doi ani

Cornel Bungău, un bărbat din Ineu, județul Bihor a ajuns de nedespărțit de corbul său pe care l-a crescut de mic. "Nouă ne aduce numai bucurie", spune el despre femela de corb pe care o creşte de doi ani.

Un bărbat din Bihor este nedespărțit de un corb pe îl creşte de doi ani
Sursa foto: ebihoreanul.ro
de Ioana Mircea    |    01 Oct 2022   •   23:39

La începutul anului 2020, Cornel Bungău, un pensionar, care locuieşte în satul Ineu, venise în Oradea la cumpărături. În curtea unui magazin din Calea Clujului a zărit ceva mişcând în iarbă.

"Am crezut că-i vreo pisică, dar când m-am apropiat am văzut că de fapt era un pui de corb căzut dintr-un cuib. Cât un pumn era de mic, jerpelit, fără coadă, vai de mama lui. Mi-a fost milă de el", a spus Cornel pentru jurnaliştii de la ebihoreanul.ro.

Astfel, a luat pasărea acasă și a îngrijit-o. Cu seringa i-a dat apă, iar cu penseta, mâncare. Gândul său a fost să o îngrijească până va învăţa să zboare, însă pasărea a rămas alături de el.

Într-un vechi hambar de porumb din curtea casei i-a amenajat un cuib, corbului Coco. Pasărea a fost mereu liberă în curte, dar n-a "fugit" niciodată de-acasă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"O singură dată a plecat şi a lipsit mai mult de jumătate de oră. Eu şi soţia ne-am speriat, am crezut că l-am pierdut. Dar a venit înapoi, ţuce-l tata", a povestit bărbatul.

În fiecare dimineaţă, Coco, care doarme în holul casei, îi sare bărbatului pe umăr şi apoi îl însoţeşte peste tot.

"Vorbesc cu el, ne dăm sărutări. Dacă mă duc la baie, vine cu mine, dar trebuie să fiu atent, că toată hârtia igienică o trage după el. Se joacă. Ce mănânc eu ciuguleşte şi el: sarmale, spaghete, ciorbă de perişoare, care e preferata lui. Îi mai plac halvaua şi crenvurştii, mereu avem provizii pentru el", a afirmat Cornel.

Ca să fie sigur că îi oferă cele mai bune îngrijiri păsării, Cornel a sunat la singurul spital de păsări sălbatice pe care l-a găsit în ţară, respectiv la Târgu Mureş.

"Doctorul mi-a spus că, dacă am crescut-o de mică, nu va mai pleca de lângă mine niciodată. Nu ştiu ce va fi cu ea când eu nu voi mai fi", a spus stăpânul păsării.

Corbii au o speranţă de viaţă de 10-15 ani, iar bărbatul ajuns acum la 66 de ani, se teme că va muri înaintea păsării.

×
Subiecte în articol: Bihor ineu Oradea corb
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close