Antena 3 CNN Actualitate Inedit Bărbatul din Iași a mâncat o conservă din cămară, iar în scurt timp i s-a făcut rău. A ajuns de urgență la spital. Mare atenție, un adevărat pericol!

Bărbatul din Iași a mâncat o conservă din cămară, iar în scurt timp i s-a făcut rău. A ajuns de urgență la spital. Mare atenție, un adevărat pericol!

Bărbatul din Iași a mâncat o conservă din cămară, iar în scurt timp i s-a făcut rău. A ajuns de urgență la spital. Mare atenție, un adevărat pericol!
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
26 Noi 2019   •   14:48

Bărbatul din Iași a mâncat o conservă din cămară, iar în scurt timp i s-a făcut rău. A ajuns de urgență la spital, iar medicii s-au arătat extrem de îngrijorați. 

Moldoveanul a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva după ce a mâncat o conservă cu peşte, gen zacuscă, făcută în casă. Bărbatul a venit la spital pentru că se simţea foarte rău. Ulterior, starea s-a înrăutăţit, iar pacientul a intrat în comă, fiind transferat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. 

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani care s-a internat pentru tot ceea ce înseamnă tablou clinic tipic pentru botulism. Asta după ce a mâncat o conservă de peşte preparată în casă. Atunci când este menţinut în condiţii de anerobioză, fără oxigen, poate trasmite această infecţie, a declarat dr. Carmen Dorobăţ, managerul spitalului.

Pericolul botulismului este şi mai mare în această perioadă, pentru că foarte mulţi oameni care ţin post mânâncă peşte atunci când în calendarul ortodox sunt dezlegări. Botulismul este o boală rară, dar mortală. În acest context, medicii recomandă tehnicile de conservare corectă a alimentelor prin îndepărtarea tuturor bacteriilor. Cele mai frecvente surse de botulism sunt conservele care nu sunt preparate corespunzător, scrie Ziarul de Iași. 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close