Antena 3 CNN Actualitate Inedit Batman, Prințesa Elsa și alți supereroi, în vizită la o închisoare din Argentina, pentru a aduce un zâmbet pe fețele copiilor deținutelor

Batman, Prințesa Elsa și alți supereroi, în vizită la o închisoare din Argentina, pentru a aduce un zâmbet pe fețele copiilor deținutelor

Voluntarii argentinieni încearcă să aducă un strop de bucurie copiilor care trăiesc alături mamele lor în închisoare. Ei s-au îmbrăcat în supereroi precum Batman, Iron Man și Prințesa Elsa, ca parte a unui program mai amplu pentru minorii vulnerabili.

Batman, Prințesa Elsa și alți supereroi, în vizită la o închisoare din Argentina, pentru a aduce un zâmbet pe fețele copiilor deținutelor
Sursa foto: Twitter/ Meta Jaun News
de Cerasela Stafie    |    04 Mai 2022   •   21:05

Aproximativ 15 bărbați și femei s-au transformat în supereroi populari, precum și în câțiva răufăcători, purtând costume din filme precum „Frozen” și „Maleficent” și au mers în vizită la închisoarea pentru femei din Los Hornos, la periferia orașului Buenos Aires,

În Argentina, copiii pot rămâne cu mamele lor în închisorile pentru femei până la vârsta de patru ani. Este o educație grea pentru mulți, într-o țară în care condițiile din penitenciare sunt dure, multe astfel de locații fiind supraaglomerate, potrivit Human Rights Watch.

”Le aducem un pic de culoare din lumea din afara acestui loc”, a spus Damian Gomez, care era îmbrăcat în Batman. Gomez este organizatorul ”Clubului Eroilor”, un grup care a fost creat pentru a sprijini copiii vulnerabili, inclusiv pe cei care cresc în închisori, despre care cercetătorii spun că poate avea un efect dăunător.

Dalma Luna, o deținută în vârstă de 31 de ani care ispășește peste 16 ani pentru tâlhărie calificată, a declarat pentru Reuters că a fost impresionată de bucuria pe care i-a adus-o fiicei ei Ciela, despre care a spus că este ”viața ei”.

”Sunt mamă pentru prima dată, Ciela este singura mea fiică și a trebuit să o am aici în închisoare, la 29 de ani. Fac tot ce pot pentru ea, dar este o situație grea”, a povestit femeia.

”Acestea sunt singurele momente în care simți fericirea și uiți locul în care te afli”, a adăugat.

Gomez a spus că ”eroii” speră ca puterile lor să se extindă în lumea reală cu un impact real. ”Când văd zâmbetul pe chipul unui copil, fie într-un spital, într-o casă sau într-o închisoare, simțim că misiunea noastră este îndeplinită”, a spus el.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close