Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ea este Bella, o pisică de 14 ani care a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai lung şi zgomotos tors

Ea este Bella, o pisică de 14 ani care a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai lung şi zgomotos tors

Bella, o pisică de 14 ani, din Marea Britanie a devenit vedetă în momentul în care a intrat în Cartea Recordurilor datorită modului neobișnuit de puternic în care toarce.

Ea este Bella, o pisică de 14 ani care a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai lung şi zgomotos tors
Sursa foto: Facebook Guiness Book of Records
de Claudia Popovici    |    17 Oct 2023   •   20:27

Ideea de a o plasa pe Bella în topul pisicilor cu cel mai puternic tors îi aparține stăpânei sale Nicole Spink care a observat că Bella toarce zgomotos fără încetare, dar mai ales după ce ia masa sau are parte de îmbrățișări.

Torsul ei neobișnuit i-a uimit chiar şi pe medicii veterinari care au declarat că Bella este prima pisică domestică care are capacitatea de a fi atât de vocală timp îndelungat.

"Bella toarce toată ziua! Dacă este mâncare în jur sau îmbrățișări, ea tot toarce. De asemenea, când privește televizorul - îi place să fie zgomotoasă ca televizorul. Soțul meu decedat se plângea mereu de sunetul torsului ei care bloca sunetul televizorului seara", a declarat stăpâna Bellei pentru Cartea Recordurilor

Aşa că într-o zi, stăpâna Bellei a testat această teorie şi a descoperit că într-adevăr torsul pisicii  depășește uneori în decibeli şi sunetul televizorului. Şi pentru că măsurătorile efectuate cu o aplicație online i-au confirmat teoria, stăpâna Bellei a contactat un reprezentant de la Cartea Recordurilor pentru a oficializa totul.  

La faţa locului a venit o echipă din care a făcut parte şi un inginer de sunet pentru a măsura nivelul cât mai exact posibil, iar Bella a trecut testul cu brio, spre fericirea stăpânei ei.

Astfel, Bella a ajuns să dețină recordul pentru cel mai puternic tors al unei pisici domestice (în viață), înregistrând 54,59 de decibeli.

Poate cu puţin exerciţiu Bella va reuși să doboare recordurile obţinute de Smokey (2011) și Merlin (2015), două pisici din Marea Britanie al căror tors au înregistrat un nivel de zgomot de 67,8 decibeli, respectiv 13,21 decibeli, însă Bella poate susţine torsul mai mult timp faţă de ei.

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close