Antena 3 CNN Actualitate Inedit Surpriza din berea fără alcool din România. Te poate lăsa fără permisul de conducere!

Surpriza din berea fără alcool din România. Te poate lăsa fără permisul de conducere!

Deși este considerată inofensivă, berea fără alcool poate da un rezultat pozitiv la alcooltest și astfel poți rămâne fără permisul de conducere. Chiar dacă o bere fără alcool nu are aceeași concentrație ca o bere normală, alcooltestul se poate înverzi dacă șoferul este testat la puțin timp după ce a băut mai multe beri.

Surpriza din berea fără alcool din România. Te poate lăsa fără permisul de conducere!
Sursa foto: Caravel-Productions / Pixabay
de Georgiana Adam    |    28 Noi 2023   •   20:00

Pentru ca o bere să fie considerată fără alcool, aceasta trebuie să conțină cel mult 0,5% alcool, în țara noastră. De asemenea, concentrația poate fi diferită în alte state. Totuși, în România, legea nu tolerează nicio cantitate de alcool la volan.

De exemplu, dacă un șofer alege să bea o singură bere fără alcool este puțin probabil ca această concentrație să înverzească etilotestul. Totuși, dacă e vorba de mai multe beri, situația se poate schimba, iar șoferul poate rămâne fără permisul de conducere.

„Nu este niciun pericol pentru copii sau pentru femeile însărcinate, dar dacă un șofer bea mai multe beri și este testat imediat, poate înverzi etilotestul. Sigur, nu poate ajunge peste limita de 0,40%, care reprezintă infracțiune, dar poate rămâne fără permis și se va alege cu o amendă”, a precizat dr. Cristian Paparău, șeful Serviciului de Medicină Legală Dâmbovița, pentru Adevărul.

Concentrația de 0% alcool în bere este foarte rară, iar băuturile care ajung la acest procent nu au gust de... bere. Mai multe beri din comerț care revendică apelativul „fără alcool” au de fapt concentrații între 0,05 și 1,2% sau chiar 2,5%.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close