Antena 3 CNN Actualitate Inedit Bilanț şocant: Câte avorturi au avut loc în România timp de 50 de ani. Cele mai periculoase metode folosite de românce acasă pentru a scăpa de sarcină

Bilanț şocant: Câte avorturi au avut loc în România timp de 50 de ani. Cele mai periculoase metode folosite de românce acasă pentru a scăpa de sarcină

Bilanț şocant: Câte avorturi au avut loc în România timp de 50 de ani. Cele mai periculoase metode folosite de românce acasă pentru a scăpa de sarcină
20 Noi 2017   •   16:34

Din 1958 până în 2008, în România au fost înregistrate 22 de milioane de avorturi, potrivit unor surse din cadrul Ministerului Sănătății.

În condițiile în care populația României este de 21,5 milioane de oameni, în medie, în România o femeie face trei avorturi în timpul vieții, în timp ce în țările din Occident, media este de cel mult un avort, potrivit românialibera.ro.

Sursele citate susțin că cifra ar putea fi și mai mare decât cea oficială, deoarece în timpul regimului ceaușist foarte multe femei au apelat la clinici ilegale sau au folosit metode ”de casă” pentru a opri sarcina.

Din disperarea de a scapa de sarcinile nedorite femeile apelau la leacuri babesti sau la persoane fara niciun fel de pregatire. Printre cele mai cunoscute metode de declansare a avortului erau introducerea in vagin a fel de fel de substante: alcool, hipermanganat de potasiu, chinina, mustar, zeama de lamaie si nu numai.

Practic femeile faceau tot ce era interzis intr-o sarcina normala: bai fierbinti, carau greutati pana sangerau sau beau bere fiarta cu hrean.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close