Antena 3 CNN Actualitate Inedit Bizara poveste a scheletului vechi de 1.800 de ani găsit în România, la graniţa dintre lumea romană şi barbari

Bizara poveste a scheletului vechi de 1.800 de ani găsit în România, la graniţa dintre lumea romană şi barbari

Bizara poveste a scheletului vechi de 1.800 de ani găsit în România, la graniţa dintre lumea romană şi barbari
Sursa foto: FOTO: Muzeul de Istorie Paul Păltănea (MIPP) Galaţi
17 Iul 2017   •   09:04

Cercetările arheologice făcute în perioada 1976-1979 în necropola romană de lângă castrul de la Bărboşi (aflat la circa trei kilometri de oraşul Galaţi) au adus în faţa specialiştilor una dintre cele mai interesante - dar şi controversate - mărturii ale împletirii civilizaţiilor dacă şi romană, dar şi ale pătrunderii şi consolidării creştinimului pe actualul teritoriu al României.

Arheologii de la Muzeul de Istorie de Galaţi şi de la la Institutul de Istorie şi Arheologie „A. D. Xenopol“ din Iaşi, conduşi de reputaţii istorici Ion T. Dragomir şi Mihalache Brudiu, au scos la lumină numeroase mărturii inedite ale civilizaţiei din secolele III şi IV ale erei noastre, toate aflate într-un perimetru relativ restrâns. Printre acestea s-a aflat şi mormântul paleocreştin (marcat M7) al unui bărbat, probabil militar în armata romană, care ar data de la sfârşitul secolului al III-lea.

Continuarea, pe Adevărul.ro.

 

×
Subiecte în articol: descoperire arheologica
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close