Antena 3 CNN Actualitate Inedit Blestemul dezlănțuit din greșeală asupra Rusiei: ”Un invadator mai crunt decât am fost eu!”

Blestemul dezlănțuit din greșeală asupra Rusiei: ”Un invadator mai crunt decât am fost eu!”

Blestemul dezlănțuit din greșeală asupra Rusiei: ”Un invadator mai crunt decât am fost eu!”
Sursa foto: foto: Pixabay.com
12 Sep 2018   •   21:13

Coincidență sau eveniment supranatural? Care este legătura între cea mai importantă operațiune militară a secolului al XX-lea și tiranul medieval care a marcat istoria Orientului Mijlociu?

Timur Lenk este cunoscut europenilor mai ales pentru faptul că, prin înfrângerea otomanilor în 1402 și capturarea sultanului Baiazid I a întârziat sfârșitul Imperiului Bizantin cu mai bine de jumătate de secol. Scriitorii și compozitorii occidentali i-au dedicat opere și scrieri care au îmblânzit trăsăturile personalității sale, supranumindu-l Tamerlan și considerându-l un viteaz luptător împotriva amenințării otomane.

Pentru că nu a amenințat Europa acelor vremuri, el a rămas un personaj secundar în atenția europenilor, ambiția și cruzimea sa părând mai palide în comparație cu alți conducători care au amenințat continentul. Cu toate acestea, din informațiile desprinse din sursele istorice, se pare că Timur era mult mai sadic decât majoritatea invadatorilor Europei și era un excelent strateg militar, comparabil chiar cu Napoleon Bonaparte.

Continuarea, pe Historia.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close