x close

Blestemul unei povești de dragoste comuniste: idila dintre fata lui Gheorghe Gheorghiu-Dej şi amantul ei, un medic chirurg

de D.G.    |    22 Iul 2019   •   21:11
Blestemul unei povești de dragoste comuniste: idila dintre fata lui Gheorghe Gheorghiu-Dej şi amantul ei, un medic chirurg

Medicul Gheorghe Plăcinţeanu a plătit cu viaţa pentru dragostea pe care a avut-o pentru Lica, fiica cea mare a lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. Anchetat la ordinul liderului comunist, tânărului i s-au fabricat două dosare şi a fost trimis după gratii în cel mai de temut penitenciar, Râmnicu Sărat, acolo unde şi-a găsit sfârşitul.
La mijlocul secolului trecut, Gheorghe Plăcinţeanu începuse să se afirme în lumea medicală. Fiu de profesor universitar, tânărul a devenit chirurg ortoped de renume, lucrând în mai multe spitale din Braşov şi Bucureşti.

Viaţa avea să i se schimbe pentru totdeauna în anul 1958, atunci când a cunoscut-o pe Vasilica Gheorghiu, fiica răsfăţată a liderului comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej. Tânărul stătea singur la o masă la braseria Continental din Bucureşti. La un moment dat, pe uşă au intrat sora Licăi, Constanţa, şi soţul ei, cântăreţul Cezar Grigoriu, vestitul component al trioului Grigoriu, cei care au compus piesa „Macarale“. Tânărul medic i-a invitat la masa lui. Între ei s-a legat o prietenie, au început să se viziteze reciproc şi aşa Plăcinţeanu a ajuns să o cunoască pe Lica, femeia care avea să fie blestemul vieţii lui. 

Continuarea, pe Historia.ro.

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati