Antena 3 CNN Actualitate Inedit Imagini inedite cu Bricul Mircea în portul Izmir. Petrecere românească la bord cu membri ai comandamentelor NATO

Imagini inedite cu Bricul Mircea în portul Izmir. Petrecere românească la bord cu membri ai comandamentelor NATO

Imagini inedite cu Bricul Mircea în portul turcesc Izmir, plecat într-un marș internațional. A fost primit cu fanfara, iar la bord a avut loc o petrecere românească, la care au participat și comandanți ai armatei turce și ai armatelor NATO.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iul 2023   •   19:04

Nava-școală Mircea se întoarce acasă după un marș internațional de instrucție în Marea Mediterană și după ce a stat trei zile ancorată în Turcia. Fanfara militară din Izmir a învățat Imnul României în numai cinci zile, special pentru a-i întâmpina pe cadeții români.

Nava are un echipaj de 145 de persoane și desfășoară, în perioada 03-31 iulie, un marș internațional de instrucție, în Marea Mediterană, iar după plecarea din țară a mai făcut escale în porturile Pireu din Grecia și Taranto din Italia. Din echipajul navei fac parte 64 de studenți de anul ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și 12 cadeți străini de la academii partenere din Bulgaria, Germania, Polonia, Letonia, Turcia, Italia și Spania.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Comandantul Navei și Consulul României la Izmir, Mioara Ștefan, au oferit o recepție la bord, la care o participat și mulți comandanți ai armatei turce, printre care Șeful de Stat Major de la Comandamentul Terestru al NATO și contraamiralul care conduce Statul Major al Comandamentului zona navală de sud.

Consulul general al României la Izmir a precizat că prezența Bricului Mircea în portul turcesc reprezintă cel mai frumos cadou pe care România îl face Turciei la celebrarea centenarului proclamării republicii.

Imnul României??, pe cheul portului Izmir ?? Acostarea navei-școală MIRCEA în portul Izmir din Turcia a fost onorată printr-un ceremonial de primire, din care a făcut parte și o fanfară militară. Momentul cel mai emoționant al ceremoniei a fost interpretarea Imnului României. Să auzim Imnul țării este înălțător, pentru noi, militarii. Să îl auzim interpretat de către fanfara altui stat, este cu atât mai special. Mulțumim Primăriei orașului Torbalı pentru sprijin și membrilor fanfarei pentru efortul de a învăța Imnul României în numai 5 zile. A fost o primire mai mult decât călduroasă care ne-a umplut sufletele de bucurie! Mulțumim Consulatului General al României din Izmir, Primăriei Torbalı! Cinste și onoare Fanfarei! Mulțumim Turcia! ??? ✍️?Cpt. Ștefan SCUTELNICU #ForțeleNavaleRomâne #NSMircea #ANMB #MApN #ArmataRomâniei #Türkiye

Publicată de Nava-Școală ”Mircea” pe Luni, 24 iulie 2023

×
Subiecte în articol: bricul Mircea Izmir
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close