Antena 3 CNN Actualitate Inedit Când soția lui a murit, bărbatul a luat o decize incredibilă. În cimitirul din Focșani, stă mărturie o incredibilă poveste de iubire ce dăinuie dincolo de moarte

Când soția lui a murit, bărbatul a luat o decize incredibilă. În cimitirul din Focșani, stă mărturie o incredibilă poveste de iubire ce dăinuie dincolo de moarte

Când soția lui a murit, bărbatul a luat o decize incredibilă. În cimitirul din Focșani, stă mărturie o incredibilă poveste de iubire ce dăinuie dincolo de moarte
Sursa foto: Foto: Adevarul.ro
03 Iun 2019   •   10:44

Dragostea trăiește și dincolo de moarte. Dovada vie este gestul incredibil făcut de un inginer peisagist din Focșani, după ce soția lui a murit. 

Când Elena s-a stins din viață, bărbatul a luat decizia de a-i ridica un templu al plângerii care să dăinuiască peste timp. 

Cei doi au avut o căsnicie fericită vreme de mai bine de patru decenii, iar trecerea în nefiinţă a femeii, pe care a divinizat-o, i-a produs inginerului o nespusă durere. Drept urmare, bărbatul a construit un cavou, în adevăratul sens al cuvântului, pe care l-a botezat „Microtemplul plângerii eterne”. 

Toţi pereţii cavoului au fost tapetaţi cu poezii compuse chiar de bărbatul rămas văduv, scrise pe plăcuţe de marmură. „Te plâng soţie scumpă, te cânt şi te slăvesc/Ca pe o heruvimă, comoară-ntre comori/La inimă mă arde şi simt că-nebunesc/Că n-am putut concepe aşa curând să mori”, este strigătul de durere inscripţionat pe una din plăcile de marmură de pe templul dedicat soţiei, scrie Adevărul. 

Ani întregi, bărbatul venea zilnic să „vorbească” cu femeia vieții lui. Ultima lui dorință a fost ca în acel cavou-monument să nu mai fie nimeni îngropat. 

 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close