Antena 3 Actualitate Inedit Carasul fără oase: o nouă invenție chinezească

Carasul fără oase: o nouă invenție chinezească

de Alexandra Ionescu    |    19 Ian 2022   •   23:31
Carasul fără oase: o nouă invenție chinezească
Sursa foto: Pixabay

O echipă de biologi chinezi au reuşit să obţină o nouă varietate de caras fără oase intramusculare destinat consumului, informează miercuri agenţia oficială Xinhua.

Cercetătorii care fac parte din Academia de Ştiinţe pentru Piscicultură au făcut apel la tehnica editării genetice pentru a desfăşura proiectul.

Carasul, a cărui denumire ştiinţifică este carassius carassius, este un peşte foarte popular în China pentru carnea sa fragedă, însă oasele sale intramusculare fac dificil consumul său, deoarece oasele fine pot rămâne înfipte în gât, şi îngreunează totodată procesarea lui industrială, notează Xinhua.

Grupul de experţi a descoperit gena principală, care controlează dezvoltarea acestor oase, printre 1.600 de exemplare, informează Mediafax.

Încă din 2021, cercetătorii au reuşit să crească un grup de caraşi care au trecut caracteristicile lor genetice la următoarea generaţie.

Acest proiect reprezintă "un mare avans în creşterea calităţii speciei de caras", potrivit Academiei de Ştiinţe pentru Piscicultură, şi ar putea avea "un mare impact asupra consumului de vieţuitoare acvatice".

×
Subiecte în articol: peste inventie China consum Caraș

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close