Antena 3 CNN Actualitate Inedit Care a fost meniul pregătit pentru președintele Francois Hollande. Doar ingrediente românești pentru delegația franceză

Care a fost meniul pregătit pentru președintele Francois Hollande. Doar ingrediente românești pentru delegația franceză

Care a fost meniul pregătit pentru președintele Francois Hollande. Doar ingrediente românești pentru delegația franceză
Sursa foto: Foto: hadean.live
15 Sep 2016   •   07:30

Bucătarii care au pregătit masa oferită de premierul Dacian Cioloș pentru delegația Franței, condusă de președintele François Hollande. Adrian Hădean și Nicolai Tand au avut o misiune grea marți, 13 septembrie. Au gătit sub atenta supraveghere a agenților SPP.

Adrian Hădean a descris întreaga experiență de site-ul său, de la emoțiile stabilirii meniului prin telefon, pentru că Nicolai Tand nu era în țară, de la alegerea ingredientelor din cele mai bune surse, până la gătitul sub atenta supraveghere a agenților SPP, care au luat și probe din toate preparatele, cu tot felul de spatule și caserole.

”Domnul Dacian Cioloș a dorit ca meniul și masa să fie îngrijite de subsemnatul împreună cu Nicolai Tand. Nicolai fiind plecat din țară am alcătuit meniul în timpul unor convorbiri telefonice. Am decis să fie românesc, să fie de sezon și să fie bun și fin”, a scris Adi Hădean.

”În câteva ceasuri s-au adunat toate, de la munte și de la câmpie. Apoi au început spălatul, coptul, tocatul, friptul și aburii și miresmele și fumul. Asta până spre miezul nopții anterioare. În ziua mesei, nimeni să nu deschidă bucătăria restaurantului la 8. Cineva n-a fost pe fază. Și nu mă refer la bucătari. Abia la 10 fără un sfert am aprins focurile. Nicolai, viteaz la bisque-ul de raci, colegii din bucătărie foarte prezenți la stații, dar cu doar trei ore la dispoziție pentru a pregăti un service de 24×5 farfurii”, a detaliat chef-ul.

A ieșit un meniu de cinci feluri, pentru prânzul oferit de premierul Cioloș delegației franceze, conduse de președintele François Hollande. Iată ce s-a mâncat:

Antreu: cremă de dovleac românesc, piure de păstârnac copt, hribi  sotați în unt din Transilvania.

Pește: filé de păstrăv pe plită, bisque de raci, vinete afumate, piure de morcovi copți, cozi de raci.

Carne: mușchiuleț de berbecuț, vinete afumate, sos de ardei copti pe cărbuni, arpagic sotat cu unt și oțet de mere, morcovi crocanți, snopi de fasole verde opărită.

Desert: quenelle din brânză (ca un papanaș, da’ nu chiar) de vaci tras în unt, lapte de pasăre, frișcă și piersici confiate cu vanilie.

Brânză: brânzeturi românești maturate în grotă, sirop de piersici și trufe negre.

×
Subiecte în articol: francois hollande vizita România meniu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close