Antena 3 CNN Actualitate Inedit Care este cel mai mare număr din 3 cifre? A fost dusă la director pentru că l-a contrazis pe profesorul de mate. El a spus 999, dar e greșit!

Care este cel mai mare număr din 3 cifre? A fost dusă la director pentru că l-a contrazis pe profesorul de mate. El a spus 999, dar e greșit!

Care este cel mai mare număr din 3 cifre? A fost dusă la director pentru că l-a contrazis pe profesorul de mate. El a spus 999, dar e greșit!
21 Mar 2016   •   16:59

O elevă de școală generală a fost dusă de profesorul ei de matematică în biroul directorului, iar părinții au fost chemați la școală, pentru că a îndrăznit să îl contrazică. Ed Trice, tatăl fetei, a povestit întâmplarea într-o postare devenită virală pe LinkedIn

Când acesta a ajuns la școală, fetița plângea. ”Fiica dumneavoastră a încercat să îl corecteze pe profesorul de matematică. Acesta i-a explicat de ce greșește, dar ea a insistat că are dreptate”, i-a spus directorul. 

Întrebarea era: ”Care este cel mai mare număr care poate fi reprezentat din trei cifre? Eu am spus 999, fiica dumneavoastră nu a fost de acord”, a explicat profesorul de matematică.

”Da? Atunci 9 la puterea 9, totul la puterea 9 cât face (999)?”, a spus ea. 

În acel moment, Ed Trice a știut că fiica lui avea dreptate. Pentru că întrebarea nu a fost care este cel mai mare număr din trei cifre, ci care poate fi reprezentat prin trei cifre, astfel că relațiile matematică nu pot fi ignorate. 

Tatăl s-a uitat la fetița lui și i-a spus ”Bravo! Ai 100% dreptate”. A bătut palma cu ea, moment în care aceasta a început să plângă de bucurie. 

Problema este că profesorul i-a marcat ca greșit răspunsul, mai ales pentru că elevii de vârsta ei nu învățaseră încă exponențialul. Însă tatăl nu a putut să conceapă acest lucru și a cerut reexaminarea tuturor lucrărilor, a anagajat un avocat și după multe luni de luptă a obținut ceea ce și-a dorit: fiica lui a fost singura cu răspunsuri 100% corecte, în timp ce toți cei care au răspuns 999 au primit răspuns greșit la întrebarea respectivă. De ce și-a consumat timpul și resursele pentru un simplu răspuns? ”Pentru că un individ care are abilitatea să șlefuiască mintea fiicei mele și să o ajute să își dezvolte gândirea a făcut-o în schimb să plângă, deși ea avea dreptate, iar el greșise și știa asta, dar nu era dispus să treacă peste standard”.

×
Subiecte în articol: numar profesor matematica test
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close