Antena 3 CNN Actualitate Inedit Care este cel mai scump sicriu din istorie şi pentru cine a fost făcut

Care este cel mai scump sicriu din istorie şi pentru cine a fost făcut

Care este cel mai scump sicriu din istorie şi pentru cine a fost făcut
Sursa foto: foto: Pixabay.com
02 Feb 2017   •   17:31

În acest an se împlinesc 94 de ani de la descoperirea sarcofagului lui Tutankhamon. Mormântul faraonului din dinastia a XVIII-a (1332-1323 î.Hr.) a fost descoperit intact în anul 1922 de către arheologul Howard Carter şi lordul Georghe Herbert de Carnarvon. Sarcofagul lui Tutankhamon a fost descoperit în februarie 1923, când a fost deschisă camera mortuară.

În interiorul sarcofagului rectangular de piatră se aflau trei sicrie antropomorfe, montate unul în interiorul celuilalt, ca un set de păpuși rusești Matrioșca. Cele două sicrie exterioare au fost fabricate din lemn și acoperite cu foi de aur, iar cel interior, în care se afla mumia faraonului, a fost făcut din aur.  Acest sicriu are o lungime de 1,88 metri și cântărește 110,4 kilograme.

sursa: Pixabay.com

Valoarea istorică a acestei descoperiri este inestimabilă, însă dacă ar fi fabricat în prezent, sicriul ar costa peste 1,2 milioane de euro. La aproape un secol de la descoperirea sa, sicriul lui Tutankhamon rămâne cel mai scump din istorie, relatează historyextra.com.

Continuarea, pe Historia. ro.

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close