Antena 3 CNN Actualitate Inedit Care este cel mai urât oraș din România. Clasamentul care întristează o mare parte dintre români

Care este cel mai urât oraș din România. Clasamentul care întristează o mare parte dintre români

Utilizatorii platformei Reddit au alcătuit un clasament al celor mai urâte orașe din România. Internauții care și-au exprimat voturile au oferit și câteva argumente pentru alegerea făcută.

Care este cel mai urât oraș din România. Clasamentul care întristează o mare parte dintre români
Sursa foto: Pixabay
de Gabriel Dano    |    11 Mai 2023   •   12:00

Evident, topul celor mai urâte orașe din România este unul neoficial și se bazează strict pe opinii subiective. La polul opus, Cluj-Napoca, Oradea, Brașov, Sibiu și chiar Bucureștiul sunt cele mai apreciate orașe din România, nu doar pentru arhitectura lor și obiectivele turistice, ci pentru multitudinea de opțiuni pe care cei care aleg să le viziteze le au atunci când ajung acolo.

Întorcându-ne acum la opțiunile internauților privind cele mai urâte orașe din România constatăm că discuțiile au fost destul de intense și, în mod bizar, pe lista se află două orașe cu o istorie extrem de bogată, dar care pare că nu mai are suficientă putere pentru a da farmec locurilor. Și aici vina e purtată poate chiar de autoritățile locale care nu au reușit să mai facă nimic în acest sens în ultimii ani, potrivit bizbrasov.ro.

Astfel, potrivit celor mai numeroase răspunsuri ale utilizatorilor platformei Reddit, orașele care au primit cele mai multe dintre voturi negative sunt: Corabia, Făgăraş, Constanța, Ţăndărei și Giurgiu.

Dintre toate orașele de care internauții au adus vorbire, Corabia a fost cea mai votată. Iar descrierile au fost dintre cele mai dure, unii spunând că atmosfera de acolo e comparabilă cu cea a unui cimitir:

"Corabia, jud. Olt (după mine, ar trebui să-și schimbe numele în Epava). Atmosfera de cimitir, nimeni pe afară, niciun semn de viață. Străzi mai rele decât la bulgari, mai multe gropi și spărturi decât am fire de păr în cap. Cale ferată lăsată în paragină, industria la pământ, evident. 90% din clădiri sunt ori abandonate, ori stau să cadă, gunoaie peste tot", a explicat utilizatorul platformei.

Alții au votat Constanța, cel mai mare și cel mai important oraș românesc de la malul Mării Negre. Despre acesta unii spun că arată ca „după bombardament”: "Sincer Constanța, poate sunt părtinitor că stau aici de când mă știu și îi știu toate neajunsurile, dar e mare păcat ca un oraș cu atât potențial sa ajungă în halul ăsta. Înainte eram pe locul 2 în țară ca importanță și acum cu multă indulgență mai intrăm în top 10. Sincer, acum orașul arată ca după bombardament".

"Făgăraș. Îmi pare rău că o spun, zona e superbă dar asfaltul rău, blocurile gri și atrocitatea aia de biserică îmi zgârie retina de câte ori fac drumul către Brașov”, a comentat un participant la votul pentru desemnarea celui mai urât oraș din România.

×
Subiecte în articol: Cluj-Napoca Oradea Brașov Sibiu București
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close