Antena 3 CNN Actualitate Inedit Care sunt cele mai vechi cuvinte spuse de om. Acestea erau folosite încă din „Epoca de piatră

Care sunt cele mai vechi cuvinte spuse de om. Acestea erau folosite încă din „Epoca de piatră

Care sunt cele mai vechi cuvinte spuse de om. Acestea erau folosite încă din „Epoca de piatră
Sursa foto: foto: Pixabay.com
06 Mar 2018   •   19:38

„Epoca de piatră” este perioada preistoriei în care oamenii foloseau mai ales uneltele de piatră. „Epoca de piatră” a durat aproximativ 3,4 milioane de ani, sfârșindu-se între 8700 î. d. Hr. și 2000 î. d. Hr., odată cu apariția metalurgiei. Oamenii de știință au descoperit care au fost primele cuvinte folosite de om.

Toate limbile majore din Europa, Orientul Mijlociu și subcontinentul indian s-au dezvoltat dintr-o singură rădăcină originală și formează familia indo-europeană a limbilor. Unele dintre cele mai vechi cuvinte au o vârstă de peste 9000 de ani.

„Dacă observăm ‘tu’, ‘eu’ și ‘cine’, putem spune că aceste cuvinte sunt probabil vechi de cel puțin 15.000-20.000 de ani. Sunetele folosite apoi pentru aceste semnificații erau, probabil, foarte asemănătoare cu cele folosite astăzi”, a spus Dr. Mark Pagel, de la University of Reading’s School of Biological Sciences.

Continuarea, pe shtiu.ro.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close