Antena 3 CNN Actualitate Inedit Casa din România care atrage privirile tuturor. A fost proiectată de fratele unei cunoscute actrițe. FOTO

Casa din România care atrage privirile tuturor. A fost proiectată de fratele unei cunoscute actrițe. FOTO

Casa din România care atrage privirile tuturor. A fost proiectată de fratele unei cunoscute actrițe. FOTO
Sursa foto: Foto: domgeodezic.ro
20 Mar 2017   •   17:13

În comuna prahoveană Izvoarele, o construcție desprinsă parcă din filmele șSF atrage privirile celor care trec prin zonă. Este vorba despre o casă sferică, numită dom geodezic. Proiectul aparține inginerului Alexandru Dinulescu, fratele actriței Maria Dinulescu, scrie observatorulph.ro.

Construcția unui astfel de dom geodezic nu durează mai mult de două luni, costurile sunt mici, iar gradul de siguranță al clădirii este extrem de mare.

Alexandru Dinulescu are 37 de ani și s-a născut în comuna Izvoarele, acolo unde mama lui este primar la al treilea mandat. Nu doar mama este o figură cunoscută, ci şi sora inginerului, acriţa Maria Dinulescu.

Ce este un dom geodezic

Domurile sunt construcții cu formă sferică împartită triangular. Mai pe înțelesul tuturor, o jumătate minge de fotbal în care pentagoanele și hexagoanele de pe ea se împart in triunghiuri echilaterale.

Casa Dom poate avea orice deschidere (cea mai mare fiind de 680m diametru) și orice destinație (casă locuit , show-room, restaurant, stadioane, spații pentru concerte, solarii) nefiind nevoie de susținere decât perimetral. Pentru construcția acestei clădiri se folosesc cu 40% mai puține materiale decât la o casa obișnuită.

Mai multe imagini, în GALERIA FOTO de mai sus

Sursă foto: domgeodezic.ro

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close